10 svar + 10 frågor

Fredrika utmanade mig till att svara på 10 frågor, och sen utmana 10 andra med 10 nya frågor. Jag älskar ju listor och liknande, så här kommer mina svar. 

1. Hur skulle din drömbostad se ut?
Jag bor ju praktiskt taget i min drömlägenhet, vilket är en enorm lyx! Älskar mitt hem, men det finns ju alltid saker en vill ändra eller fixa. T.ex. skulle jag gärna vilja ha en teakbyrå, marimekko-gardiner och en stringhylla, men sånt kan en ju ordna med tiden.
Såhär såg det ut i juli, när det fanns dagsljus och jag hade städat.
 
2. Vem var din största idol när du var liten?
Hade en grej för typiska flickidoler, exempelvis Måns Zelmerlöv och Jimmy Jansson...
 
3. Om du fick göra precis vad du ville i morgon, vad skulle du göra då?
Om jag får drömma helt fritt skulle det vara sommar, jag skulle vakna upp i en lägenhet i Paris tillsammans med Robin och en massa vänner, äta frukost med croissant och mimosa, och sen gå på nån kul festival i en park. Kombinationen dagsfylla + festival + en massa kompisar är liksom det bästa som finns. 
 
4. Vilken är din favoritbok?
Svårt! De senaste åren, alltså högskoleåren, har jag läst alldeles för lite. Men jag älskar allt med Amanda Svensson, tyckte att Det handlar om dig var fantastisk, och under en period var Hjärtats fröjd det enda jag ville läsa. 
 
5. Vilken är din starkaste sida?
Sånt här är ju inte lätt att svara på, så jag fuskade och frågade min kompis Emma. Hon svarade såhär: Jag skulle säga att det är hur empatisk du är, du kan sätta dig i andras situationer och det gör dig till en superbra vän. Sen är du smart, tänker innan du agerar (bortsett från när vi konsumerar öl då kanske), och väldigt påhittig och kreativ. Kunde inte välja en sak! Jättesvår fråga ju.
 
6.Vilket är ditt finaste citat?
"Det anstår mig icke att göra mig mindre än jag är", av Edith Södergran är så bra. Brukar försöka tänka på det om jag känner mig dålig på nåt sätt. 
 
7. Berätta om tre bra vänner du har
 1. Emma. Innan bodde vi båda i Älmhult, men nu bor hon i Kalmar och jag i Göteborg och vi ses inte så ofta pga avståndet. Vi har dock börjat införa skype-dejter, vilket är en bra grej. Hon sänder ett radioprogram som vunnit massa priser, och snart är hon färdigutbildad journalist. Hon och jag har gjort så mycket tillsammans, vet så mycket om varandra, och är en av de personerna jag har absolut roligast med. En av mina högsta drömmar just nu är att hon flyttar hit när hon pluggat klart.
2. Henrietta, som jag lärde känna under gymnasiet. Mellan april-september i år bodde vi bara nån kilometer ifrån varandra, men sen flyttade hon till malmö för att plugga dokumentärfilmade. Hon är kreativ, bryr sig otroligt mycket om andra människor, bra på att argumentera och styra upp saker och ting. Hon var dessutom den som fick mig att förstå vad feminism innebär utan att direkt behöva förklara. En annan dröm jag har är att hon flyttar tillbaka.
3. Isabella, som även är min lillasyster. Hon är 16 år och har kommit så mycket längre i sin mentala utveckling än jag hade gjort i den åldern. Hon älskar serier och kommer ihåg vad som händer i dem, är väldigt smart, har bra värderingar och otroligt starka åsikter. Hon är ju fem år yngre än mig, vilket gör att vi har bråkat relativt lite för att vara systrar. Det innebär också att jag har en viss distans till hur det är att vara i hennes ålder, samtidigt som jag minns det väldigt tydligt. Det är så fint att ha syskon som är några år yngre, jag får liksom se hur de växer upp och formas till människor med egna åsikter och värderingar.
 
8. Hur ser din tandborste ut?
Jag köpte nyss en tråkig eltandborste i vitt och blått. Innan den köpte jag alltid fempack på apoteket, och använde alltid den rosa eller gula först pga finast.
 
9. Vad har du alltid i kylskåpet?
Ägg, smör, ost, mjölk, matlagningsgrädde och ingefära försöker jag alltid ha hemma. Sen står det ju lite blandade flaskor och burkar av grejer som håller länge. 
 
10. Vilken är din favvofrisyr?
 Gillar ju 60-talsfrisyrer, långt hår, tuperat och lugg. Bilderna är från min pinterest. 
 
Nu är tanken att jag ska utmana 10 nya personer, men eftersom att det känns som att denna utmaning har varvat internet utmanar jag bara Emma och Henrietta specifikt. Alla andra som känner sig manade får såklart också hänga på. Frågorna lyder:
1. Vilket plagg i din garderob gillar du mest?
2. Vilket är ditt bästa minne från 2014?
3. Får jag se vad du åt till frukost idag?
4. Vad gör om exakt ett år?
5. Hur gör du för att överleva vintern?
6. Kan du tipsa om en bra bok?
7. Vilken är din bästa maträtt?
8. Vad är ditt största quilty pleasure?
9. Vad önskar du dig i julklapp?
10. Om du vann 10 miljoner, vad skulle du göra då?
sammanställningar, vardag | |
#1 - - emma:

Så roligt inlägg! Och blir ju rörd av de fina vän-beskrivningarna! PS. Så bra och igenomtänkt drömdag på fråga 3!
Ska börja svara på mina frågor snart, kul!!

Upp