ett brödrecept
Idag tänkte jag bjuda på receptet till mitt all time favoritbröd. I min familj bakar vi alltid detta till jul, men det passar liksom när som, det är inga julkryddor i. De flesta bröden har ju en tendens att bli torra efter nån dag, men detta håller sig saftigt jättelänge. Vi kallar det Goaroije-brödet, eftersom att receptet kommer från en restaurang i Älmhult som heter just Goaroije.
För 2 bröd behöver du:
- 1,1 liter rågsikt
- 2 dl mörk sirap
- 8 dl filmjölk
- 4 tsk bikarbonat
- 100 g hasselnötter
- 100 g russin
- 100 g torkade aprikoser
Sätt ugnen på 180 grader. Blanda rågsikt och bikarbonat. Häll i sirapen och filmjölken, och blanda till en jämn smet. Grovhacka hasselnötterna och dela varje aprikos i ungefär 3 delar. Blanda i detta + russinen i smeten. Smörj 2 brödformar med margarin och baka i ugnen ca en timme.
Så, klart! SÅ HIMLA ENKELT?! Och sjukt gott. Testa det nu direkt!
åh himmel du vad gott! bra pålägg med!