ett brödrecept

DSC_0042
DSC_0028
DSC_0023
DSC_0053
Idag tänkte jag bjuda på receptet till mitt all time favoritbröd. I min familj bakar vi alltid detta till jul, men det passar liksom när som, det är inga julkryddor i. De flesta bröden har ju en tendens att bli torra efter nån dag, men detta håller sig saftigt jättelänge. Vi kallar det Goaroije-brödet, eftersom att receptet kommer från en restaurang i Älmhult som heter just Goaroije.
 
För 2 bröd behöver du:
- 1,1 liter rågsikt
- 2 dl mörk sirap
- 8 dl filmjölk
- 4 tsk bikarbonat
- 100 g hasselnötter
- 100 g russin
- 100 g torkade aprikoser
 
Sätt ugnen på 180 grader. Blanda rågsikt och bikarbonat. Häll i sirapen och filmjölken, och blanda till en jämn smet. Grovhacka hasselnötterna och dela varje aprikos i ungefär 3 delar. Blanda i detta + russinen i smeten. Smörj 2 brödformar med margarin och baka i ugnen ca en timme. 
 
Så, klart! SÅ HIMLA ENKELT?! Och sjukt gott. Testa det nu direkt!
att äta | |
#1 - - ISA:

åh himmel du vad gott! bra pålägg med!

#2 - - Sandra:

Det här brödet ser HELT gudomligt ut! Ska försöka laborera lite med glutenfria alternativ och se om jag kan göra ett lika fint sådant :)

Upp