Sypeppen April 2018

 
April är slut, och det är dags att titta på vad som skapats under månaden. Det ramlade in en hel del bidrag till slut! Massa fint som vanligt, och vissa grejer som jag blev väldigt inspirerad till att skapa själv. Som vanligt är källan länkad i bilden, och imorgon börjar insamlingen till sypeppen maj på Fredrikas blogg.
 
 
Karins klänning
 
Linneas klänning
 
Alexandras barnplagg
 
Liselottes väska
 
Nessies trosor
 
Fredrikas volangtopp och byxor.
 
Och mina t-shirts.
 
Alexandras kofta
 
Och Alexandras mössa.
 
Linneas björnmössa
 
Sofies virkade krukor
 
Och Elins broderade mobilfodral
 

Sypeppen är ett initiativ som drivs av Sew it yourself - din syjunta på nätet. Här får du möjlighet att visa upp dina alster, ha nördiga konversationer om textilt skapande och rådfråga när du behöver hjälp. Syftet med sypeppen är att inspireras och skapa tillsammans. 
 
 
sypeppen | | Kommentera |

Sypeppen april 2018: kortärmad och långärmad t-shirt

Long time no see! Jag har haft fullt upp den senaste tiden, med nytt jobb, ny stad och typ ett nytt liv sen jag flyttade tillbaka till Göteborg. Tiden har gått så fort och det känns som jag inte hunnit med någonting, samtidigt som det har hänt massa grejer. Som vanligt har jag sytt en del såklart, men inte fotat så mycket. Det kommer allt eftersom, men till månadens sypepp har jag i alla fall hunnit sy klart + fota två grejer.DSC_0030I vintras skrev jag ett inlägg där jag listade 3 saker jag ville sy under den närmsta tiden, däribland lite nya toppar och t-shirts. Sen jag flyttade tillbaka till Göteborg har jag full tillgång till min overlock igen, och har använt den flitigt. Först ut blev den här rosa t-shirten. Tyget är en fantastisk viskosjersey från Gårda textil. som är så mjuk och härlig att ha på sig. Det var ett väldigt tacksamt tyg att både klippa och sy i, eftersom det var lätt att pressa och inte rullade sig i kanterna. 
 
DSC_0051
Jag använde ett eget mönster till en magtröja jag gjorde för några år sen, men förlängde och ökade upp volymen lite. Jag är nöjd med passformen, tycker den blev precis den typen av basic t-shirt som jag var ute efter. 
 
DSC_0050För första gången använde jag kedjesömmen på min overlock för att sticka ner halsmudden och få den att ligga bättre. Fördelen med kedjesömmen jämfört med en vanlig raksöm är att den är aningen stretchig, och inte spricker på samma sätt som en raksöm kan göra. Resultatet blev så bra! Okej, kanske lite ojämt, men mudden ligger så mycket bättre än utan stickning. Jag kommer verkligen fortsätta att använda kedjesömmen, fattar inte varför jag inte gjort det innan. 
 
DSC_0097Av samma mönster sydde jag ännu en t-shirt, men en med långa ärmar. 
  
DSC_0087Även detta tyget kommer från Gårda textil och är i viskos, men lite annan kvalitet. Den är supermjuk och känns verkligen som en perfekt myströja. Jag gillar båda väldigt mycket, och de var roliga att sy. Nu är jag sugen på att sy mer i trikå!
 
Glöm inte att skicka in era sypepps-bidrag senast onsdag! 

Sypeppen är ett initiativ som drivs av Sew it yourself - din syjunta på nätet. Här får du möjlighet att visa upp dina alster, ha nördiga konversationer om textilt skapande och rådfråga när du behöver hjälp. Syftet med sypeppen är att inspireras och skapa tillsammans. 
 
 
sypeppen | | 3 kommentarer |

Sypeppens insamling: April

Ny månad - ny sypepp. I mars fick vi in massa UFO-bidrag vilket var så himla kul! Gå in på Fredrikas blogg för att se alla färdiga projekt. April är vanlig sypeppsmånad, så nu är det fritt fram att skicka in alla era bidrag. April 2017 skickades det in rekordmånga bidrag: 23 stycken! Kan vi överträffa det i år?
 
DSC_0030
Sömnadsinlägg under mars på Josefines blogg: 
 
Sömnadsinlägg under mars på Fredrikas blogg: 
 
DSC_0085
Godbitar ur arkivet:
SY: Broderad pin/brosch
 

Så här går det till:
1.  Sy , brodera, sticka, virka eller skapa något i en annan textil hantverksteknik. Fotografera det du skapat!
2. Blogga, instagramma eller dela ditt alster i facebookgruppen. (Använd hashtagen #sypeppen och #sewityourself.) Det går även bra att maila ditt bidrag till: info.sewityourself@gmail.com. Länka till sypeppen i ditt inlägg. När du skickar in ditt bidrag godkänner du att vi återpublicerar din bild i våra bloggar och övriga kanaler – självklart med hänvisning till ditt eget inlägg.
3. Kommentera med en länk (gäller både bidrag från blogg, facebook och instagram) till ditt sypeppsbidrag i insamlingsinlägget för aktuell månad. Den 1:a - 25:e varje månad kan du skicka in ditt bidrag till sypeppen. För mer info om hur du skickar in ditt bidrag hittar du i detta inlägget  


Sypeppen är ett initiativ som drivs av Sew it yourself - din syjunta på nätet. Här får du möjlighet att visa upp dina alster, ha nördiga konversationer om textilt skapande och rådfråga när du behöver hjälp. Syftet med sypeppen är att inspireras och skapa tillsammans. För mer info, tryck här.
 
 
sypeppen | | 7 kommentarer |
Upp