3 saker jag vill sy

Eftersom ett av mina sömnadsmål för året är att planera min sömnad bättre, tänkte jag göra en plan för varje ny årstid med några plagg jag verkligen vill sy. Mest som en motivation för mig själv, för finns det inte nedskrivet nånstans är det lätt att prokastinera till förmån för något en plötsligt kommer på. Det här betyder såklart inte att det är det enda jag får eller tänker sy, men det är en påminnelse för mig själv. Här är 3 saker jag vill hinna sy innan våren (och då tänker jag april, ungefär):
Hundtandsmönstrad kappa
Jag har pratat om denna tidigare, och anledningen till att det inte blivit av än är för att det känns som ett lite motigt projekt. Nu är tyget i alla fall klippt och allt mellanlägg fastpressat, och det var nog det största hindret. Dags att sy!
 
 
✂ Manchester-jacka
Jag har varit inne på att sy en fuskmocka-jacka ett tag, men sen hittade jag ett buteljgrönt manchester-tyg som kommer bli perfekt som jacka! Jag har klippt allt tyg och är väldigt taggad på att börja sy denna, men har bestämt mig för att kappan ovan måste bli klar innan jag börjar på jackan.
 
✂ Ett gäng t-shirts/tröjor
Förra året sydde jag inte en enda överdel till mig själv. Bara kjolar, klänningar och byxor. Inte så konstigt att jag tycker jag har för få toppar i relation till andra plagg! Dessutom äger jag mest polotröjor, men när det börjar våras blir det ju lite varmt. Så jag behöver sy lite t-shirts, toppar och blusar! Jag har köpt lite jersey-tyger som ska bli tröjor, så även detta är på gång. 
 
Vad kommer ni sy på framöver?
 
att sy | | En kommentar |

Sypeppen insamling: Februari 2018

Nu är det dags för en ny sypepp! Hur går det för er med skapandet? Själv känner jag mig så inspirerad just nu, och har flera projekt jag vill dra igång. Just nu håller jag på att förbereda genom att klippa massa tyger, för att sen enkelt kunna börja sy när lusten faller på.
 
DSC_0224 
Sömnadsinlägg under september på Josefines blogg: 
 
Sömnadsinlägg under september på Fredrikas blogg: 
 
 
DSC_0057
Godbitar ur arkivet:
Sypeppen Augusti 2016

Så här går det till:
1.  Sy , brodera, sticka, virka eller skapa något i en annan textil hantverksteknik. Fotografera det du skapat!
2. Blogga, instagramma eller dela ditt alster i facebookgruppen. (Använd hashtagen #sypeppen och #sewityourself.) Det går även bra att maila ditt bidrag till: info.sewityourself@gmail.com. Länka till sypeppen i ditt inlägg. När du skickar in ditt bidrag godkänner du att vi återpublicerar din bild i våra bloggar och övriga kanaler – självklart med hänvisning till ditt eget inlägg.
3. Kommentera med en länk (gäller både bidrag från blogg, facebook och instagram) till ditt sypeppsbidrag i insamlingsinlägget för aktuell månad. Den 1:a - 25:e varje månad kan du skicka in ditt bidrag till sypeppen. För mer info om hur du skickar in ditt bidrag hittar du i detta inlägget  


Sypeppen är ett initiativ som drivs av Sew it yourself - din syjunta på nätet. Här får du möjlighet att visa upp dina alster, ha nördiga konversationer om textilt skapande och rådfråga när du behöver hjälp. Syftet med sypeppen är att inspireras och skapa tillsammans. För mer info, tryck här.
 
 
 
sypeppen | | 2 kommentarer |
Upp