Sypeppen Juni 2018: födelsedagsklänningen

DSC_0272
Igår fyllde jag 25! Jag hade en superfin födelsedag, med mimosa, presenter, favoritmat och kompisar. Kläderna för dagen var en sprillans ny klänning jag sydde i veckan.
 
DSC_0280Just nu kryllar det ju av omlottklänningar i alla butiker, och jag har varit sugen på en ett tag. När jag hittade detta tunna, mjuka, luftiga modaltyget på stoff och stil kände jag direkt att det var perfekt för den här typen av klänning.
 
DSC_0293Mönstret har jag gjort själv, och eftersom det var första gången jag sydde ett omlott-plagg till mig själv gjorde jag en snabb toile av livet innan jag klippte i fintyget. Det är inte alltid jag orkar göra det, men det är nästan alltid värt det. Efter provningen av toilen kortade jag livet och vimmade bort 2 cm tyg från framstycket. Hade jag inte gjort den ändringen hade omlotten sett uttöjd och hängig ut, något som lätt kan hända med delar som ligger på skrådden. 
 
DSC_0283Jag var lite tveksam till hur jag skulle trivas i omlottklänning, men jag älskar den och vill sy många fler! Jag kände mig så fin i den här modellen, och det är väldigt härligt att kunna reglera hur tajt den sitter i midjan, särskilt när man klämt i sig en moule frites och födelsedagstårta :)
 
Det här blir mitt bidrag till månadens sypepp.
 

Sypeppen är ett initiativ som drivs av Sew it yourself - din syjunta på nätet. Här får du möjlighet att visa upp dina alster, ha nördiga konversationer om textilt skapande och rådfråga när du behöver hjälp. Syftet med sypeppen är att inspireras och skapa tillsammans. 
 
 
sypeppen | | Kommentera |

Sypeppens insamling: Juni

 
Här kommer månadens insamlingsinlägg för sypeppen! 4 dagar sent, men det är svårt att hålla reda på dagarna när det är juni och högsommarvarmt. Om det håller i sig tippar jag på att bidragen för denna månaden mest kommer innehålla tunna klänningar, fladdriga kjolar och kanske ett badplagg eller två? Själv tänkte jag bli klar med en svart midikjol, och sy mig en röd omlottklänning. 
 
DSC_0224
 Sömnadsinlägg under maj på Fredrikas blogg: 
De plisserade byxorna och Coco-toppen
Sypeppen maj 2018
 
Sömnadsinlägg under maj på Josefines blogg: 
Sypeppen maj 2018: Den hundtandsmönstrade kappan
3 saker jag vill sy: sommar
Sypeppen maj 2018: Cleo-klänningen
 
 
DSC_0062
Godbitar ur arkivet:
- Sybingo: återbrukstips
- Sypeppen september 2017: marsman
- Utmanarpeppen: den rutiga klänningen
 

 

Så här går det till:
1.  Sy , brodera, sticka, virka eller skapa något i en annan textil hantverksteknik. Fotografera det du skapat!
2. Blogga, instagramma eller dela ditt alster i facebookgruppen. (Använd hashtagen #sypeppen och #sewityourself.) Det går även bra att maila ditt bidrag till: info.sewityourself@gmail.com. Länka till sypeppen i ditt inlägg. När du skickar in ditt bidrag godkänner du att vi återpublicerar din bild i våra bloggar och övriga kanaler – självklart med hänvisning till ditt eget inlägg.
3. Kommentera med en länk (gäller både bidrag från blogg, facebook och instagram) till ditt sypeppsbidrag i insamlingsinlägget för aktuell månad. Den 1:a - 25:e varje månad kan du skicka in ditt bidrag till sypeppen. För mer info om hur du skickar in ditt bidrag hittar du i detta inlägget  


Sypeppen är ett initiativ som drivs av Sew it yourself - din syjunta på nätet. Här får du möjlighet att visa upp dina alster, ha nördiga konversationer om textilt skapande och rådfråga när du behöver hjälp. Syftet med sypeppen är att inspireras och skapa tillsammans. För mer info, tryck här.
 
 
sypeppen | | En kommentar |
Upp