UFO-uppdatering vecka 4: sammanfattning

Idag är sista dagen att skicka in ufo-bidragen till Fredrika. Därför tänkte jag också avsluta ufo-månaden genom att sammanfatta hur det har gått med mina projekt.
Skicka in era bidrag till Fredrika genom att kommentera med en länk i det här inlägget
 
DSC_0004-01 Manchesterbyxorna som var för stora har jag tagit in i midjan
✓ Den röda klänningen har axelband som sitter fast, och är lite kortare än innan
✓ Pyjamasskjortan har fått tillbaka den tappade knappen 
Här kan du läsa mer om de här tre plaggen. 
 
DSC_0008-01
✓ Den gula sammetskjolen är äntligen klar!
✓ Den svarta, påbörjade klänningen blev en topp istället.
✓ Dessutom hittade jag ytterligare ett ufo, som blev en randig t-shirt.
 
✗ Det halvsydda paisley-setet har jag börjat ta mig an. Det var en topp och ett par shorts som var halvklara, men jag insåg att jag hellre ville göra en shortsdress av det här. Så jag har börjat sprätta upp, ta bort blixtlås och gjort en plan. Den är långt ifrån färdig, men förhoppningsvis blir den klar till sommaren. 
✗ Jag kom på varför de påbörjade trosorna bara var påbörjade, och det är för att jag saknar trosresår i rätt färg. Det ska jag köpa, och sen ska dom bli klara.
✗ Den klippta tröjan sydde jag faktiskt ihop, men jag hatar den. Det ribbade tyget är så himla otacksamt att sy i, det blir helt enkelt inte fint. Den har hamnat i textilåtervinningen.
✗ Den slaktade, glittriga klänningen har jag inte hunnit med. Jag ska ta tag i den snart och se om den går att rädda, annars blir det textilåtervinningen för den också.
 
DSC_0026-01
✓ Ugnsvanten är upprepad, och det kan bli något roligare av det garnet.
✗ Den påbörjade toppen har jag inte bestämt mig för om jag ska repa upp eller försöka fixa. Den får ligga på is ett litet tag till.
✗ Och, som väntat, har jag inte ordnat koftan än. Jag tänker att det kanske får bli ett höstprojekt, jag är rätt osugen på att sitta och pilla med ullgarn just nu. 
 
Allt som allt är jag väldigt nöjd med ufo-månaden. Jag har fått lite överblick på vad jag har för påbörjade projekt, och blivit klar med det jag var mest sugen på. Nu ska jag försöka att inte skapa fler ufon som hamnar i en bortglömd låda, det är ju så skönt att bli klar med saker!
 
Alla UFO-relaterade inlägg hittar ni här:
- UFO-uppdatering vecka 1: sätta igång
- UFO-uppdatering vecka 2: lagat från garderoben och påbörjade plagg
- UFO-uppdatering vecka 3: en kjol och en t-shirt
- Den randiga UFO-toppen
 

Sypeppen är ett initiativ som drivs av Sew it yourself - din syjunta på nätet. Här får du möjlighet att visa upp dina alster, ha nördiga konversationer om textilt skapande och rådfråga när du behöver hjälp. Syftet med sypeppen är att inspireras och skapa tillsammans. 
 
 
sypeppen | | 2 kommentarer |

Den randiga UFO-toppen

DSC_0107När jag visade upp min ufo-hög för några veckor sen fanns där en påbörjad klänning som hade legat undangömd i garderoben i kanske... 4 år? Jag trodde ärligt talat att detta projektet skulle hamna i textilåtervinningen, men jag ville ändå ge det en sista chans. Och det var himla bra, för det gick ju att rädda ändå!
 
DSC_0113 Istället för att behålla den som en klänning kortade jag av ca 30 cm, och det blev en topp istället. Det funkar så mycket bättre! Tyget är något syntetmaterial som jag har för mig att jag köpte på stoff och stil, i en av deras stuvhögar. Jag såg förresten att & other stories just nu har en topp i nästan exakt samma tyg, så jag är uppenbarligen helt rätt i tid med den här!
 
DSC_0111Byxorna jag har på mig är förresten manchesterbyxorna jag tog in i midjan, också under ufo-månaden. 
Exakt denna outfiten var jag ute och dansade i i lördags. Alltid härligt att dansa i plagg med trumpetärmar. 
 
Det här blir, tillsammans med kjolen och t-shirten från det här inlägget, mina bidrag till sypeppen i mars. Har ni blivit klara med några ufon denna månaden? Glöm inte att söndag är sista dagen att skicka in era bidrag, denna gången hos Fredrika.

Sypeppen är ett initiativ som drivs av Sew it yourself - din syjunta på nätet. Här får du möjlighet att visa upp dina alster, ha nördiga konversationer om textilt skapande och rådfråga när du behöver hjälp. Syftet med sypeppen är att inspireras och skapa tillsammans. 
 
 
sypeppen | | En kommentar |

UFO-uppdatering vecka 3: en kjol och en t-shirt

Ännu en ufo-vecka är förbi, och jag har faktiskt gjort klart lite gamla projekt som jag hade tappat allt hopp för.
DSC_0061
Först ut är den gula kjolen som jag var sååå otaggad på. När jag sydde min första gula kjol klippte jag först ut tyget till en kjol som blev lite för liten. Jag hade massor av det här tyget då, så jag sparade den halvfärdiga kjolen och klippte ut en ny, som var mer a-formad, och det blev den kjolen jag älskade. Sen gick den sönder, och jag hittade den gamla halvfärdiga, som är tightare än den andra var men inte längre är för liten. Men som sagt, jag har inte alls varit sugen på att sy den, och det beror väl kanske på att jag har sytt en exakt likadan en gång innan.
 
DSC_0069Det berodde nog också på att jag insåg att jag var tvungen att fodra kjolen, eftersom avigsidan av sammeten luddar av sig något enormt. Den första gula kjolen var inte fodrad, och då var jag tvungen att alltid använda samma par strumpbyxor under, för de blev helt luddiga. Det kändes så himla jobbigt att fodra den här kjolen, men jag visste att det skulle vara värt det och när jag väl satte igång var det ju såklart inte så jobbigt som jag hade föreställt mig. 
 
DSC_0076Förra veckan visade jag den här t-shirten som nästan var klar, och nu är den det. Som sagt hade jag inte så mycket tyg att använda mig av, så det fick bli en kortare modell. Denna går precis till kjolkanten, så det är ändå en okej längd. Bra baströja, och bra att ha blivit av med ännu ett ufo! 
 
DSC_0057Jag är mycket nöjd över att vara klar med dessa plagg! Jag har faktiskt blivit klar med en sak till, men det får ni se lite senare i veckan.
 

Sypeppen är ett initiativ som drivs av Sew it yourself - din syjunta på nätet. Här får du möjlighet att visa upp dina alster, ha nördiga konversationer om textilt skapande och rådfråga när du behöver hjälp. Syftet med sypeppen är att inspireras och skapa tillsammans. 
 
 
att sy | | 3 kommentarer |
Upp