Bloggen flyttar!

Det är lite svindlande att tänka på, men jag har faktiskt bloggat på denna platsen sedan 2011. I början var det väldigt gymnasieintellektuellt innehåll: tankar, funderingar, musik och bilder från tumblr. Senare, i takt med att mitt sömnadsintresse växte, utvecklades bloggen till att handla bara om sömnad. Den senaste tiden har jag mer och mer känt att jag vill kunna styra över utseendet och funktionerna på bloggen mer än vad jag kan göra just nu, och det har alltså blivit dags att flytta från blogg.se. Min nya blogg hittar ni på josefinefolkesson.se

Det här känns så kul, och jag är mycket mer motiverad att skapa roligt innehåll på den nya bloggen. Ni som följer mig på bloglovin kommer riktas om automatiskt, och jag hoppas att ni andra också följer med! 

vardag | | 3 kommentarer |

Velour-tröjan

DSC_0059

Någon gång under gymnasiet sydde jag en raglantröja i velour, som jag använde supermycket. Med tiden har den blivit blekt och nött, trådar har gått av i fållarna, och den har fått några fläckar som jag aldrig lyckats tvätta bort. Det var helt enkelt dags att sy en ny.

DSC_0075Jag hade inte kvar det gamla mönstret, så jag gjorde ett nytt baserat på den gamla tröjan – med vissa ändringar. Istället för tvillingnåls-avslut i hals och ärmar gjorde jag muddar av velour-tyget, och eftersom det är så fint gjorde jag en liten ballongärm istället för helt rak. 

DSC_0014När man syr i ett material som har lugg kan att lägga alla mönsterdelar åt samma håll. Lägger man luggen uppåt, så det känns strävt när man drar handen uppifrån och ner, får tyget mycket mer lyster. Att luggen ligger uppåt (vilket den inte gjorde på den gamla tröjan) i kombination med det nya, fräscha tyget, gör att denna tröjan är 100 gånger finare än den gamla urtvättade versionen!

DSC_0060Tyget kommer från Gårda textil, och sömnaden gick supersnabbt. Det här blir mitt bidrag till månadens sypepp!
att sy | | 3 kommentarer |
Upp