sew along med fredrika och josefine: skjortblus

 
Glad måndag kompisar! Idag har Fredrika och jag en överraskning till er, idag startar nämligen höstens sew along! Några av er kanske kommer ihåg förra hösten när vi sydde varsin veckad kjol? Vi tyckte det var så roligt att vi ville göra det igen. Med oss på detta har vi även Sara, Sandra och Ellen som kommer sy varsin blus, och vi hoppas att så många fler som möjligt vill vara med!
 
Denna gång har vi valt att lägga upp sew alongen på ett annorlunda sätt än förra gången. Vi har båda utgått från samma grundmönster, men gjort förändringar så att de blusar vi syr blir två helt olika. Detta gör vi för att visa hur mycket man kan påverka och förändra ett grundmönster, men också för att visa er många olika sömnadsmoment. Utifrån de instruktioner vi publicerar kan ni som deltagare i sew alongen sy helt unika blusar. Vi har alltså inga krav på att ni ska sy likadana blusar som vi, och ni behöver ju såklart inte följa våra guider om ni vill göra på något annat sätt. Det vi vill åstadkomma är att sprida skaparglädjen och väcka sömnadsinspirationen, något som kan behövas under dessa grå månader.
 
Nytt för i år är även att vi gör sew alongen i samarbete med Tygverket! Det tycker vi är så himla roligt, eftersom de har så himla mycket fint i sin webbshop och butik. Vi har dessutom ordnat så att ni får 10 % rabatt om ni anger koden FredrikaochJosefine under tiden som sew alongen pågår, bra va? 
 
Såhär kommer det gå till: Varje måndag kommer jag och Fredrika lägga ut varsitt inlägg om hur man går tillväga, från mönsterkonstruktionen till sista stygnet. Det hela kommer avslutas med ett samlingsinlägg, där vi såklart hoppas att era blusar kommer vara med. Under tiden får ni gärna blogga om era blusar, lägga ut bilder under hashtaggen #sewalongblus, eller visa era framsteg i Fredrikas facebookgrupp. Dessutom får ni gärna följa oss på instagram, där vårt gemensamma konto heter Fredrika&Josefine. Bilder och länkar till era färdiga blusar mejlar ni till någon av oss: [email protected] eller [email protected]
 
DSC_0390
Jag kommer sy en klassisk skjorta med knäppkant fram, 70-talskrage med kragstånd, ok, manschetter och ärmsprund.
 
Fredrika kommer sy en romantisk blus med liggande krage, rosett i halsen, knäppkant bak, och ärmsprund.
 
Sew alongen kommer pågå fram till den 19:e december, då Fredrika och jag kommer visa upp våra färdiga blusar. Därefter kan ni skicka in bilder på era blusar fram till den sista januari. På måndag publicerar vi första instruktionerna, men om du vill vara med kan det vara en bra idé att redan nu börja tänka på vilken typ av blus du vill sy, och såklart spana in tyger.
 
Inläggen kommer publiceras i följande ordning:
7/11: Planering och material
14/11: Mönsterförändringar
21/11: knäppkant, insnitt, ihopsättning av framstycke, bakstycke, ok
28/11: krage
5/12: ärmar och manschetter
12/12: knappar och knapphål
19/12: insamling
 
Vi tycker det ska bli jättekul, hoppas ni är med oss!
sew along | |
#1 - - Ellen Lindberg:

Ser så mycket fram emot att vara med er i detta! Kommer bli så kul.

Upp