Sybingo 18: avslutning och årets vinnare!

 

I samarbete med TygverketJanome Scandinavia och Go recreate.

Då var sommarens sybingo officiellt över och jag och Fredrika är överväldigade av engagemanget! Vilken otrolig sommar vi haft! Vår mailkorg har svämmat över av kreativa alster, fina sommarminnen och ikryssade bingobrickor.

Det är så roligt att se hur ni utmanat er själva, hjälpt varandra, hittat finurliga lösningar, återbrukat, utvecklats och skapat. Allt det som vi önskade att vi skulle få dela med er i årets sybingo. Tack!

Vi önskar verkligen att vi hade kunnat dela ut symaskiner, presentkort och böcker till er allihop, så som vi ser att ni kämpat! I år har ni varit otroligt många som deltagit och kryssat flitigt. Det har varit svårt att utse en vinnare men med hjälp av våra samarbetspartners har vi nu valt ut tre vinnare som allihop kryssat samtliga rutor!

 
 Första pris går till Hanna Olander som vinner en Easy jeans från Janome
 
Hannas sommarminne: Mitt finaste minne med sybingon är när jag satt med min älskade hund på verandan och avslutade min höstjacka/kofta. Det var hans sista kväll i livet ett liv som han helt har tillbringat med mig. En tredjedel av mitt liv har jag haft honom vid min sida. Tungt att se honom så hastigt bli så sjuk i cancer. Det var en fin stund att ha honom en sista kväll vid mina fötter. Han var min trygghet i livet.

Första pris går till Hanna för det rörande sybingominnet du delade med oss. Vi tror att skapande kan vara en tröst när livet känns tungt och hoppas att du kommer få många fina minnen med din nya symaskin!

 
Andra pris går till Grete Fosså Thorkildsen som vinner ett presentkort à 300 kronor från Tygverket. 
 
Gretes sommarminne: Det kunne vært å dele sygleden med barna. Det kunne vært å strikke ferdig to egostrikk i løpet av sommerferieuka i DK. Det kunne vært strikk i sola. Det kunne vært å se gleden til ungene når et plagg er ferdig sydd til dem. Det kunne vært mestringsfølelsen der gir å forme et plagg helt uten mønster. Der kunne vært å få harmoni i stuen med nye puter og tøyposer. Det kunne vært gleden i å gjøre miljøet en tjeneste, å sy om en bukse som ikke ble brukt mer, der skjørtet ble en stor sommerfavoritt. Men nei. Det beste sommerminnet anno #sybingo18,var alle kveldene hvor det ble ro i huset, ungene sov, mannen gikk å la seg, og jeg - jeg fikk kose meg på syrommet, med musikk og en pose candy king, og sy det ene plagget etter det andre. Til langt ut i nattetimene, siden jeg fortsatt var mammaledig. Og ironisk nok, det kjekkeste plagget å ferdigstille, var den "sure" UFOen, som jeg hadde utsatt så lenge å sy ferdig. Jeg stoppet fordi jeg ikke forsto den svenske oppskriften i Ottobre-bladet. Men når jeg tok den opp igjen, takket være sybingoen, forsto jeg nesten alt! Jeg oppdaget hvor mye jeg har lært meg det siste året, for det som var vanskelig i fjor desember, var ingen problem nå. DET gir gode minner det. Og for å ha det på det rene: jeg har ikke lært meg så mye svensk det siste året, men mye sømteknisk ;-)

Andra pris går till Grete för din fina beskrivning av skaparglädjen, både den en delar med andra men kanske framför allt den som är alldeles för en själv!

Tredje pris går till Wilda som vinner boken Go recreate! Av Linnea Larsson.
 
Wildas sommarminne: Jag vill berätta om ett möte som jag inte hade upplevt utan sybingon och som har fastnat i mitt minne långt efteråt.

Jag sitter på tåget mot Norrköping. Det är överfullt och det finns ingen luftkonditionering. Jag har förberett för att börja sy min tygkasse men jag får ingen sittplats. Besvikelsen är stor. Jag torkar svetten ur pannan och lutar mig mot en vägg. Det värker i benen av den skakiga vagnen och humöret dalar.

Som av ett mirakel lämnar hälften av personerna vagnen vid nästa station. Jag får en sittplats. En person som ännu inte har fått syrebrist kommer på den briljanta idén att öppna ett fönster. Vi andas igen.

Jag tar upp det som ska bli ett axelband till tygkassen och börjar sy. En ung man vid min sida tittar nyfiket på men när jag ser på honom låtsas han som om han inte alls har tittat. Tills han bryter spänningen i tystnaden och frågar: ”Vad ska det bli?”. Jag berättar att det ska bli en tygkasse. Jag tänker att jag vill säga något mer, hålla kvar samtalet. Men jag kommer inte på några ord.

När vi stannar nästa gång tappar jag min synål. Jag letar och gräver i min väska, mina kläder, tittar på sätet. ”Letar du efter något?” säger den unge mannen. Jag skrattar generat. ”Ja, jag tappade min nål”. Han ser medlidsamt på mig och hjälper mig att leta på den grå stoldynan och det gråspräckliga golvet. Som en nål i en höstack, tänker jag. Han verkar se vad jag tänker och vi ler, slutar leta. Jag tar upp min broderinål och fortsätter enträget. Jag tänker att nålen säkert har ramlat ner i väskan. Innan jag kliver av säger han ”Hejdå, hoppas att du hittar nålen”. När jag sen hittar den i botten av min väska tänker jag att jag skulle vilja berätta det för honom. Jag vet inte ens hans namn, men jag är övertygad om att hans goda tankar gjorde skillnad.


Tredje pris går till Wilda för den fina berättelse om ett möte. Något vi i Sew It Yourself alltid hoppas på i våra projekt är just att det ska öppna upp för nya och spännande möten och samtal!

All eventuell vinstskatt betalas av vinnaren. Skicka era adresser till [email protected] så skickar vi ut era vinster inom kort! STORT GRATTIS!!!!

Vi vill såklart också rikta ett stort tack till alla sybingo-deltagare. Ni har inspirerat oss så mycket! Här är ett gäng av de bilder ni taggat med #sybingo18, resten hittar ni på instagram här.

 
 

1. Klänning, sjal och garn av epthunmade 
2. Klänning av byfossa
3. Blus och byxkjol av Pysslingen81
4. Gympapåse av Ethelandralf 
5. Dopklänning av pysslingen81
6.  Röd blus av byfossa

1. Omklädd stol av Ideliida
2. Virkad kanin av alexxandra.lj
3. Väska med broderad insida av hanna_stickarochsyr
4. Kaktuskudde av aliciasivert
5. Byxor av Ideliida 
6. Virkad krage av hanna_stickarochsyr 
 
 
1. Badrock av Designbyethel 
2. Omsydd klänning till kjol av Juliaslantliv 
3. Byxor av Carolin_85 
4. Topp av epthunmade 
5. Gympapåse av Evaibodafors 
6. Saxhållare av Lopplisas 
 

Till slut vill vi så klart tacka våra tre fenomenala samarbetspartners! Janome Scandinavia, Tygverket och Go recreate. Idag (31/8) är sista dagen ni kan använda rabattkoderna så passa på.

Investera i en riktigt bra tygsax från Janome. När du anger koden: SYBINGO18 får du  15% rabatt på alla saxar från KAI. Koden gäller vid ett tillfälle.

Eller botanisera bland Tygverkets tyger och sybehör! Du får 10 % rabatt hos dem när du anger koden: sybingo18

 

Vi vill så klart att sybingon ska fortsätta utvecklas och bli bättre, därför skulle vi bli superglada om du som deltagit  ville svara på några snabba frågor. Tryck här för att komma till frågorna. 

Tack alla som gjorde Sybingo18 till en kreativ, skapande, återbrukande och utvecklande sommar!

 
 
Sew it yourself | |
Upp