En nysydd pyjamas

pyjamas
För ett tag sen fick jag ett väldigt sug efter en fin pyjamas. Eftersom jag sett massa fina Fifi-pyjamasar från Tilly and the buttons, bestämde jag mig för att för att köpa mönstret. Jag gör nästan alltid egna mönster, men ibland är det kul att testa något annat. 
 
DSC_0243
Tyvärr funkade det här mönstret väldigt dåligt på min kropp. Jag sydde en toile av toppen, och insåg att jag var tvungen att sy storleken mindre än vad som angavs som korrekt till mina kroppsmått. Med den mindre storleken blev kroppen bra, men kuporna var jättestora. 
 
DSC_0256
Det löste jag dock genom att ta bort vecken som är på mönstret, och ersätta med en skärning. Det blev faktiskt ganska fint. 
 
DSC_0246
Till shortsen sydde jag också en toile, och insåg att det skulle krävas alldeles för mycket justeringar för att de skulle passa mig. Istället använde jag mönstret jag gjorde till de här byxorna, men mycket kortare såklart.
Tyget är ett Liberty-tyg jag köpte på Gårda textil, av ett presentkort jag fick av mina svärföräldrar i julklapp. Tycker det känns som ett perfekt pyjamastyg.
 
I och med sömnaden av den här pyjamasen bockar jag av tre rutor i sybingon:
✂ Sy en pyjamas
✂ Sy något mönstrat
✂ Skapa ett plagg
 
Hur går det för er?
 
Sybingon är ett initiativ som drivs av Sew it yourself - din syjunta på nätet. Här får du möjlighet att visa upp dina alster, ha nördiga konversationer om textilt skapande och rådfråga när du behöver hjälp. Vi hoppas att sybingon ska inspirera och att du vill skapa tillsammans med oss i sommar. Sybingon 2017 är ett samarbete med Tygverket!
 
 
 
Sew it yourself, att sy | sybingo | |
#1 - - anneli:

Vad du är duktig, det skulle jag vilja kunna göra :)

Svar: Tack så mycket!
Josefine Folkesson

#2 - - Linnéa:

Vilken fin pyjamas!! Vad har du använt som kantband?

Svar: Tack! Jag köpte ett färdigt kantband på ohlssons tyger som råkade vara i perfekt nyans :)
Josefine Folkesson

#3 - - Alexandra:

Jag sydde en för ca. 1 år sen kan jag tro och fick samma problem med mönstret som du, haha! Blev väldigt puffigt med liksom kuporna. När jag gjorde mindre så blev det sjukt svårt att få på linnet för jag valde inte stretchigt typ. Är ändå sugen på att ev. sy en till men då göra en öppning i sidan med en tryckknapp eller nåt :) Din blev superfin, tyget passar väldigt bra :)

Svar: ja, det verkar vara precis samma! jag hade inga problem att få på den efter att jag gjorde om kuporna, men det låter ju väldigt smart med tryckknappar! tycker egentligen modellen är väldigt fin, så det är ju värt att göra en del ändringar :)
Josefine Folkesson

Upp