Sybingo 2018: skapa något av material som blivit över

I samarbete med TygverketJanome Scandinavia och Go recreate.
 
Alla som gillar att skapa i textila material vet att det nästan alltid blir spillbitar kvar efter ett färdigt projekt. Det bästa är ju såklart om man kan ta tillvara på allt material, och därför tänkte jag tipsa om lite saker man kan skapa av de där små tygbitarna som blir över. Klicka på bilderna för att komma till tutorials.
 
Det är superbra att göra snedremsor av överblivet tyg - det kan till exempel bli en fin detalj på insidan av ett nytt plagg. 
 
Av en väldigt liten bit tyg kan du göra fina scrunchies. Fredrika gjorde en väldigt enkel sömnadsguide på just detta för några år sen.
 
Oavsett vilken typ av ficka du vill sy är det fint med ett fickfoder i en annan färg eller mönster, och här kan man verkligen dra nytta av stuvbitarna. Klicka på bilden för att komma till en guide på hur man en syr ficka i en sidsöm. 
 
Har du frottetyg hemma är det superlätt att göra några små sminkhanddukar av tyget som blivit över, men annars kan man ju faktiskt göra handdukar av andra material också, till exempel bomullsväv eller linne. 
Har du fått garn över är det ju perfekt att virka bomullspads! Här har Fredrika gjort en guide på temat. 
 
Jag älskar att sova med mask när det är ljust ute, och jag brukar även erbjuda det till nattgäster när de sover i bäddsoffan i vårt vardagsrum där det blir ljust tidigt. De här går väldigt snabbt och enkelt att sy. 
 
Och sist men inte minst - har du kläder som inte känns så roliga längre kan du ta inspiration från Linnea bakom Go recreate och sy barnkläder av dom istället!
 
Vill du veta mer om årets sybingo? Klicka på bilden ovan!
Sew it yourself | |
#1 - - Sandra Rosén Dahlgren:

Schyssta ideér och tips! :)

#2 - - Linnéa:

Så många smarta sätt att återbruka :)

Upp