Sypeppen Oktober 2018

Dags att sammanfatta månadens sypepp! För omväxlingens skull hade vi temat "utmaning" denna månaden, och uppenbarligen tyckte många att det var svårt för vi har fått in färre bidrag än vanligt. Men de som kommit in är jättefina saker, och ni som inte hann bli klara - kämpa vidare och skicka in det som bidrag en annan gång!
Imorgon startar insamlingen till novembers sypepp på Fredrikas blogg, och då kör vi precis som vanligt igen.
 
 
 Alexandras utmaning har varit att sy om ett plagg (i detta fallet en tröja) till en bebisklänning. Dessutom har hon sytt en tröja till sig själv, och som nybliven förälder är det såklart en utmaning att få tid att sy någonting alls!
 
Karin har sytt en reflexjacka! Jag är så imponerad av det här projektet - så smart och verkligen avancerat. Jag kan bara föreställa mig utmaningen att sy en hel jacka i det här materialet...
 
Liselottes utmaning blev att sy en kappa, och den blev ju superfin!
 
Och jag utmanade ju mig genom att sy ett par jeans.
 
 
Sofie har utmanat sig med två olika sticktekniker - mönsterstickning och flätor. Jag tycker de blev superfina båda två, och verligen bra projekt för att lära sig nya tekniker!
 
Hanna stickade en sjal, där den stora utmaningen låg i att repa upp en halv, misslyckad kofta och sticka något nytt av garnet. Jag tror inte att jag själv hade orkat göra det faktiskt, så jag är väldigt imponerad över engagemanget!
 
 

Sypeppen är ett initiativ som drivs av Sew it yourself - din syjunta på nätet. Här får du möjlighet att visa upp dina alster, ha nördiga konversationer om textilt skapande och rådfråga när du behöver hjälp. Syftet med sypeppen är att inspireras och skapa tillsammans. För mer info, tryck här.
 
 
sypeppen | |
#1 - - Linnéa:

Det var ju en hel del bidrag ändå tycker jag. Jag hann inte klart med mitt projekt :( Det krävde lite mycket fokus och koncentration som jag inte hade denna månad. Så det får var med någon annan gång istället när jag fått klart det :)

#2 - - Alicia Sivert:

Åh, oktober har varit så tufft och både skapandet men framför allt dokumentationen har hamnat efter. Jag har stickat sockor för glatta livet och börjat sy ett par byxor. Ska försöka få med dem i november. Tycker ändå att de som bidragit står för mycket höstlig inspiration och jag blir varm i kroppen av alla fina projekt som kommer lysa upp mörkret!

Upp