thanksgiving

Ikväll bestämde Robin och jag oss för att fira thanksgiving. Eftersom att ingen av oss äter kött var ju kalkon uteslutet, men vi lagade och åt några av tillbehören. Till exempel sötpotatisgratäng med farinsocker och marshmallows (knäppt, väldigt sött men ganska gott), butternutpumpa med fetaost och vitlök (strålande), cornbread (ganska torrt tyckte jag, gott tyckte Robin), och så provade vi lite olika öl.
 
Och till efterrätt åt vi pecannötspaj, men vid det laget var jag så enormt mätt att jag bara orkade en liten bit. 
Nu tittar Robin på amerikansk fotboll och jag hade tänkt börja sy på en klänning, men pga sjuk matkoma orkar jag inte röra mig så det får bli en annan dag. 
att äta, vardag | | Kommentera |

vinterdepressionen,

Det är lite tyst här just nu. Anledningen? November. November, och den där himla vinterdepressionen som kommer varje år vid denna tiden. Som gör mig tyst och tråkig, som får mig att känna mig ful och blek, som gör att allt det som är lite jobbigt blir sjutton gånger jobbigare, och som får mig att bryta ihop titt som tätt. Kylan som biter i kinderna och som gör huden torr och kliande, håret sprött och tråkigt, och jag vet att kylan inte ens har brutit ut ordentligt ännu, att det fortfarande är fint för att vara november. Men det blir ändå mörkt innan skolan slutar, och jag fungerar så mycket bättre i sol och sommarvärme. November ger mig hemlängtan och bortlängtan, en förkylning som kommer sitta i och en otrolig trötthet. Helst vill jag bara gå i ide och inte vakna förrän det är blad på träden igen. Varje år tänker jag att jag ska mota bort denna känslan, men det går inte. Jag vet inte hur jag ska göra för att slippa. 

 
vardag | | Kommentera |

041113

För nån vecka sen tröttnade jag på mitt gulblekta hår, och Robin fick snällt hjälpa mig att färga det lite mörkare. Och när jag ändå höll på passade jag på att klippa en liten lugg, det fick dock frisören stå för. Så nu ser jag ut såhär, känns ganska bra.
Annars så har jag höstlov denna veckan (heter ju inte så i högskolevärlden, men det är vad det är). Skrev tenta och hade två redovisningar förra veckan, och denna veckan är jag bara helt fri! Helt underbart. Passar på att vara med Robin, ta upp ritandet igen, läsa böcker och titta på film. 
vardag | | Kommentera |
Upp