midsommaren

DSC_0306För snart en månad sen var det ju midsommar. Sen långt tillbaka hade vi bestämt att Emma skulle komma till Göteborg och fira med mig, eftersom vi inte trodde vi skulle ses särskilt mycket i sommar. Då visste vi inte än att jag skulle flytta till stockholm, men så blev det ju bestämt bara några dagar innan midsommar. I alla fall, vi började dagen med en brakfrukost samtidigt som vi tittade på nyhetsmorgon och förfasades över brexit.
  
DSC_0917Efter nån timme packade vi med oss sangria, jordgubbar och vattenmelonsallad, och gick hem till Olivia och hennes roomies, som bor i Göteborg över sommaren. 
 
DSC_0886De hade gjort tårta som vi åt på balkongen.
 
DSC_0909
 
DSC_0906Jag band såklart kransar, det är ju tradition.
 
DSC_0898Och så drack vi bubbel, som en också bör göra när en firar att det är sommar.
  
DSC_0925När tårtan var uppäten och bubblet var uppdrucket gick vi till bussen för att åka på knytis.
  
DSC_0937Det var Ebbas vänner som hade anordnat knytis utanför sin lägenhet. Alla hade tagit med sig så goda grejer, och det mesta var veganskt och allt var vegetariskt. Så himla bra.
 
 
DSC_0939De hade dessutom pyntat med vimplar vilket en ju gillar.
 
 
DSC_0945Så satt vi där och åt länge, innan vi gick in och lekte lekar och tids nog åkte till Rio Rio för att dansa. Det var inte den bästa kvällen jag haft på rio rio, både Emma och jag fick vibbar av högskoledisco vilket kanske inte är så kul, men allt som allt var det en fin kväll, och blåklint är ett supertips för alla framtida blomsterkransar för de höll sig helt otroligt fint. 
vardag | | Kommentera |

den bruna fuskmocka-kjolen

DSC_0036
DSC_0037_1Någon gång i våras - för längelängesen nu, när jag fortfarande bodde i Göteborg och min lägenhet just blivit totalt inplastad pga fasadrenovering, sydde jag en kjol i fuskmocka. Jag hittade tyget i form av en annan kjol på second hand, vilket är ett supertips om en vill sy ett plagg själv. Jag kunde återanvända linningen, knappen och blixtlåset, och klippa ut nya mönsterdelar till själva kjolen. Allt material utom tråden kom liksom i samma förpackning, och för 50 kronor. Tycker så mycket om färgen och modellen på den här kjolen, men tyget har töjt sig något enormt. Så trots att det gick så smidigt med både material och sömnad måste jag sprätta upp och sy in den, och tiden och lusten har inte infunnit sig... 
 
Nu är det fredag och jag ska jobba, men sen ska jag sätta mig på tåget till göteborg och ägna exakt hela helgen åt att pussa på min kille. Hoppas ni får en fin helg.

Fler kjolar av samma mönster:
vardag | | Kommentera |

Sybingo 16 med Fredrika och Josefine

 
Äntligen är det dags att kicka igång årets sybingo! För tredje sommaren i rad anordnar Fredrika en sybingo, och för andra året i rad gör vi det tillsammans. Vi kommer så klart ge en massa tips på vad och hur ni kan genomföra rutorna och är taggade på att få se vad ni hittar på. Här nedan kan ni se årets bingobricka och även lite mer information om hur det hela går till. Ha det fint i solen med era handarbeten, vi ser framemot att se vad ni skapar!
 
 
Så här går det till: Du ska alltså kryssa genomförda rutor och få en hel rad. Lodrät, diagonal eller vågrät. En rad ger en lott, två rader ger två lotter o.s.v. Max är 5 rader, och blir du klar med hela får du alltså fem lotter i utdragningen. Efter det lottar vi ut en liten hemlig present till nån som varit med. Ju fler rader du har klarat av, desto större vinstchans.
 
Medan du jobbar med dina rutor och vareftersom du blir klar med dem får du gärna under tidens gång instagramma under hashtagen #sybingo16. Så kan vi följa varandra, se hur andra ligger till och peppa varandra
 
Sybingon pågår till den 31 augusti. Senast den 31 augusti ska ni ha mailat och berätta hur många rader ni kryssat. Maila till Fredrikapavinden@gmail.com eller josefinefolkesson@gmail.com.
 
Vi hoppas så att ni vill kryssa rutor med oss i sommar!
att sy | | Kommentera |
Upp