Sypeppen Juni 2017

Sypepps-sammanfattning! Juni har bjudit på mestadels sömnad, men även lite annat. Tycker så mycket om att se allt ni gör. Alla bidragen är länkade i bilderna.
I juli är det Fredrika som ansvarar för sypeppen. Kika in hos henne imorgon för att komma till nästa insamlingsinlägg.

 
 
Alexandras trosor
 
Sofies klänning
 
Rebeccas midsommarklänning
 
Rebeccas skjortklänning
 
Fredrikas singoallatopp och byxor
 
Och mitt bidrag, balklänningen jag sydde till min syster
 
 
Emblas stickade topp
 
 
 
Jennys broderi
 

Sypeppen är ett initiativ som drivs av Sew it yourself - din syjunta på nätet. Här får du möjlighet att visa upp dina alster, ha nördiga konversationer om textilt skapande och rådfråga när du behöver hjälp. Syftet med sypeppen är att inspireras och skapa tillsammans.  
 
 
 
Sew it yourself, sypeppen | sypeppen | | En kommentar |

Sybingo: återbruks-tips

Som alla vet, så är ju sommaren är loppisarnas tid. Om du är sugen på att fynda billiga tyger att skapa av finns det två saker du ska hålla utkik efter: gardiner och stora kjolar. Då kan du få ut stora tygstycken att använda dig av. Här är några exempel på saker jag återbrukat av just gardiner och kjolar.
 
DSC_0061
För många år sen köpte jag en stor gardin i senapsgult sammet på en loppis. Av det sydde jag ett kuddfodral, ett pennskrin, och den här favoritkjolen. Jag använde den tills den föll sönder, men jag tror att jag kan få ut en kjol till av den lilla tygbiten som finns kvar i en låda nånstans.
 
DSC_0011_1
Den här 70-talströjan sydde jag av en långkjol jag hittade på second hand.
 
DSC_0084
Och den här minikjolen var från början en mycket mycket större kjol.  
 
DSC_0027
Och här är ännu en kjol, som från början var i en mycket större storlek. Det är mitt bästa återbrukstips: köp kjolar i stora storlekar, sprätta upp alla sömmar, och lägg ut dina mönsterdelar. 
 
Än så länge har det inte blivit så mycket sommarloppisar för min del, men jag hoppas på att fynda massvis innan sommaren är slut!
 

Sybingon är ett initiativ som drivs av Sew it yourself - din syjunta på nätet. Här får du möjlighet att visa upp dina alster, ha nördiga konversationer om textilt skapande och rådfråga när du behöver hjälp. Vi hoppas att sybingon ska inspirera och att du vill skapa tillsammans med oss i sommar. Sybingon 2017 är ett samarbete med Tygverket!
 
Vad är sybingon?
Vad är Sew it yourself?
Sew it yourself på Instagram
 
 
 
 
Sew it yourself | sybingo | | 2 kommentarer |

Sybingo 2017

Hej kompisar! Kanske har ni sommarlov, eller semester? Kanske har ni börjat känna att skaparlusten kommer smygandes, när man plötsligt får lite extra tid över? Vi hoppas i alla fall det, för idag börjar årets sybingo!

Sybingon är ett initiativ som drivs av Sew it yourself - alltså mig och Fredrika. Sew it yourself är din syjunta på nätet och vi vill motivera och inspirera till textilt skapande. Sybingon går ut på att skapa i textila material och metoder utifrån årets bingobricka, som ni ser nedan. Sybingon pågår under 10 veckor, och vi hoppas att ni ska inspireras till att skapa saker ni kanske inte annars gjort, testa nya tekniker och hitta  nya platser att skapa på.

Som vanligt kommer vi i slutet av sommaren lotta ut en vinst till en sybingo-deltagare. Vi tycker det är superkul att Tygverket är med och samarbetar med oss i år och årets vinst är ett presentkort à 300 kronor på Tygverket.

 
Så här går det till:

Du ska alltså kryssa genomförda rutor och få en hel rad. Lodrät, diagonal eller vågrät. En rad ger en lott, två rader ger två lotter o.s.v. Max är 5 rader, och blir du klar med hela brickan får du alltså fem lotter i vinstdragningen. Ju fler rader du har klarat av, desto större vinstchans. 

✂ Ett skapat projekt kan generera flera kryssade rutor. Om du exempelvis skapar något rött, i solen, under en timme, kan du kryssa över de tre rutorna.

✂  Självklart går det fint att kombinera sybingon med sypepps-bidrag. 

✂ Vi vill såklart se vad ni skapar, så instagramma gärna under hashtaggen #sybingo17. Så kan vi följa varandra, se hur andra ligger till, och peppa varandra. Dessutom får ni gärna kommentera i våra bloggar med länkar till projekt ni skapar i samband med sybingon.

Sybingon pågår till den 3 september. Senast den 3 september ska ni ha mailat och berättat hur många rader ni kryssat. Maila till oss på info.sewityourself@gmail.com

✂ Om du vill ladda ner bingobrickan, tryck här.  

Vi hoppas att ni vill kryssa rutor med oss i sommar!


 

Vad är Sew it yourself.
Sew it yourself på Instagram 

 
 
Sew it yourself | sybingo | | En kommentar |
Upp