Sypeppen maj 2018: Cleo-klänningen

DSC_0193Förra veckan fyllde min lillasyster Isabella 20! Det var strålande väder och vi satt på balkongen, åt tårta och drack vit sangria. I present hade jag sytt en hängselklänning till henne, närmare bestämt en Cleo
 
DSC_0194Förra sommaren sydde jag ju en Cleo till mig själv, och den tyckte Bella var fin. Jag vet att hon har letat efter en svart hängselklänning men inte köpt nån, så därför tyckte jag det var en perfekt present att sy en.
 
DSC_0196Jag hade Bellas mått sen jag sydde hennes balklänning, och eftersom Cleo kräver minimalt med justeringar utgick jag bara från stussmått, bystmått och längd. Och den passade ju perfekt!
 
DSC_0204
Kan verkligen rekommendera Cleo-mönstret till alla nybörjare, den går väldigt snabbt att sy och resultatet med hängselspännen och stickningar ser proffsigt ut utan särskilt stor anstränging. 
Tyget är ett denimtyg med lite stretch från Stoff och Stil, och tillbehören kommer från Knapp-Carlsson. 
 
Det här blir mitt andra bidrag till sypeppen i maj. Glöm inte att skicka in ditt bidrag till Fredrika senast den 25:e maj. 

Sypeppen är ett initiativ som drivs av Sew it yourself - din syjunta på nätet. Här får du möjlighet att visa upp dina alster, ha nördiga konversationer om textilt skapande och rådfråga när du behöver hjälp. Syftet med sypeppen är att inspireras och skapa tillsammans. 
 
att sy, sypeppen | | 2 kommentarer |

3 saker jag vill sy: sommar

I februari listade jag 3 saker jag ville sy inför våren, och nu är det dags igen. Fast inför sommaren då, såklart. 
 
 ✂ Tunna byxor
Jag vill ha ett par sköna, tunna byxor som man kan ha på sig varje dag. Jag har köpt ett väldigt härligt viskostyg från Gårda textil, och tänkte använda samma mönster som till dessa byxor, men med lite små justeringar. Jag tror de ska vara hellånga, men när jag såg den här bilden blev jag även lite sugen på culottes-varianten...
 
✂ Längre kjolar
Varje sommar tänker jag att jag borde ha någon lite längre kjol, istället för mina minikorta som kan kännas lite väl korta att vara barbent i när jag är på jobbet. I år är det ju dessutom supertrendigt med längre kjolar, så jag är väldigt sugen på några stycken. Det kommer i alla fall bli en svart (i samma viskostyg som byxorna), men kanske någon mer också. En prickig var ju väldigt fint...
 
✂ Bröllopsoutfit
I sommar gifter sig en av mina kompisar, och då vill jag ha på mig något jättefint såklart! Jag provade denna byxdressen på monki förra veckan och jag älskade den. Jag har ett chiffongtyg hemma i ungefär samma nyans, och planen just nu är att sy en byxdress som är liknande denna, men lite mer fancy. 
 
Bonus:
Det som hänger kvar av det jag ville sy under våren är manchesterjackan. Jag har kommit en bit på den, men den är inte klar än. Förhoppningsvis blir den det snart, men just nu har jag ungefär 17 andra saker jag också väldigt gärna vill sy!
 
att sy | | 3 kommentarer |

Sypeppen maj 2018: Den hundtandsmönstrade kappan

DSC_0064För ungefär 2 år sen hittade jag ett tyg som jag tänkte "det här kan jag sy en fin kappa av". Sen hände ingenting. Tyget har legat under min säng, flyttat med mig upp till stockholm och hem igen innan det blev en färdig kappa. Det var ett segt projekt, främst för att jag inte känt mig inspirerad. Men nu är den äntligen klar, och jag älskar den. Det här är blir mitt första bidrag till månadens sypepp.
 
DSC_0062
Mönstret har jag gjort själv, baserat på min gamla favoritkappa. Den är  a-formad och har lite croppade ärmar vilket jag tycker är fint, och känns 60-taligt. 
 
DSC_0129Mitt bak är ett veck, och en slejf som håller ihop vidden. 
 
DSC_0120Även fickorna har veck, vilket inte syns så bra, men gör att de är generösa och sköna att ha händerna i. Dessutom fungerar de ypperligt för att samla kastanjer, vilket jag gjorde för några dagar sen.
 
DSC_0139Tyget kommer från Ohlssons tyger och jag tycker det är superfint som kappa, men tyvärr är det ganska dålig kvalitet. Det fransade sig väldigt mycket under sömnaden (vilket jag begränsade genom att belägga varenda del), och det har redan börjat noppa sig. Jag vill minnas att det var ganska billigt, så det var kanske ingen chock direkt att kvaliteten är sådär. 
 
DSC_0098Noppig eller ej så älskar jag denna kappa och kommer använda den tills den faller isär! 
 

Sypeppen är ett initiativ som drivs av Sew it yourself - din syjunta på nätet. Här får du möjlighet att visa upp dina alster, ha nördiga konversationer om textilt skapande och rådfråga när du behöver hjälp. Syftet med sypeppen är att inspireras och skapa tillsammans. 
 
sypeppen | | 3 kommentarer |
Upp