årssammanfattningen

Gjorde du något 2015 som du aldrig gjort förut?
Jag gjorde en massa arbetsprover och sökte in till Tillskärarakademin, reste utomlands med bara min lillasyster, tog kandidatexamen, började jobba inom Lindex bemanningspool, stickade klart en halsduk, planterade avocadokärnor, och säkert en massa andra grejer. 
 
DSC_0004

Vilka länder besökte du?
Frankrike och Danmark.

Är det något du saknade år 2015 som du vill ha år 2016?
Mer sol, bad och medmänsklighet.

Vilket datum från år 2015 kommer du alltid att minnas?
9:e juni när jag öppnade brevet där det stod att jag kommit in på tillskärar. Väldigt lätt att minnas eftersom att det dessutom råkar vara min födelsedag.

DSC_0302

Vad var din största karriärsmässiga framgång?
Väljer att tolka denna frågan utbildningsmässigt, och då är jag så himla stolt över att jag tog examen från Textilhögskolan utan att behöva göra en enda omtenta, och såklart det ovan nämnda ↑. 

Och din största framgång privat?
Så himla svår fråga... Men jag tycker verkligen att jag blir säkrare i mig själv för varje år, och det är så himla skönt. En sak som jag verkligen förstått detta året är att jag har en introvert personlighet, alltså att jag mår bra och samlar energi av att vara för mig själv. Har läst mycket om det här i år, och även om jag alltid känt ett behov av att vara ensam känns det lättare att acceptera när jag vet att det finns en förklaring till det. Jag älskar ju att umgås med kompisar, men behöver, oftare än många av mina vänner, vara helt ensam för att inte bli "socialt utmattad". Det känns liksom mer rimligt att lyssna på kroppen när en vet vad det beror på.

Vad spenderade du mest pengar på?
Säkert tyger... Och mat förstås, älskar mat.

Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år?
Överlag gladare tror jag. Så svårt att veta ju, men jag har haft ett bra år.

DSC_0040

Vad önskar du att du gjort mer?
Tränat, så att jag skulle slippa min stela nacke. Åkt ut till skärgården oftare. Fotat mer. Läst mycket mer.

Den bästa tv-serien?
Mad men! Började titta förra året men fastnade inte så mycket för det, men i somras/höstas maratontittade jag. Gillade säsong 5 bäst. 

Bästa böckerna du läste i år?
Har läst alldeles för lite, men i alla fall lyssnat på ganska mycket böcker. Älskade alla Gillian Flynn-böckerna! Väldigt spännande böcker med mycket kvinnliga karaktärer i roller en inte är van att se kvinnor i.

DSC_0179

Den maträtt du åt oftast 2015?
Det kan mycket väl vara halloumiburgare, men jag har också ätit oväntat mycket dumplings! Har lagat det några gånger och fryst in en massa, så det har blivit den perfekta måltiden när jag inte orkat laga mat men ändå velat ha nåt riktigt gott. Här är receptet för den som vill testa.

Vad gjorde du på din födelsedag 2015?
Åt frukost bestående av amerikanska pannkakor och mimosa på balkongen tillsammans med Maja och Henrietta, fick antagningsbeskedet från tillskärar, skrek och grät av lycka en stund, gick ner till stan och mötte upp Julia för att dricka drinkar allihop, åt lunch på Le pain francais uteservering, gick hem och gjorde en massa pizzor och bjöd ett gäng vänner, och fick slutligen besök av katten Taylor. Jag kan på riktigt inte tänka mig en bättre födelsedag. Här bloggade jag om hela dagen.

Högsta önskan just nu?
Att världsläget ska lösa sig.

DSC_0034

Vad fick dig att må bra?
Har umgåtts med så mycket bra personer i år! Vi var några stycken som började ha söndagsmiddagar, och nu tycker jag så himla mycket om dom. Jag hängde nästan jämnt med Maja och Henrietta i somras vilket var så så fint. Jag har lärt känna massa nya personer i Göteborg, främst genom skolan såklart men också Fredrika genom bloggen och det är jag så himla glad över! Att katten Taylor en kall januaridag hittade in i min lägenhet har gjort hela året bättre, och att Robin och jag håller ihop och är så trygga tillsammans gör mig så otroligt glad.

Vad är du mest stolt över?
Känns som jag redan nämnt det 17 gånger, men att jag kom in på Tillskärarakademin är bland det bästa jag varit med om. Efter provdagen trodde jag verkligen inte att jag skulle komma in, men det gjorde jag. Det är jag enormt stolt över.

 

Nu är det årets sista dag och ikväll ska jag fira i Malmö och Köpenhamn tillsammans med Henrietta, Maja och Johanna. Tror det kommer bli helt strålande. Ha en fin nyårsnatt! 

sammanställningar | | En kommentar |

den mönstrade klänningen

DSC_0004
 
För kanske en månad sen sydde jag en ny klänning. Det var ett supersnabbt projekt pga trikåtyg och ett mönster jag redan hade färdigt. Bara att klippa ut → overlocka → fålla → klart! Egentligen gillar jag mest att sy i vävda tyger där det krävs lite mer arbete och eftertanke, men ibland är det väldigt skönt när det går snabbt.
 
 
DSC_0026
DSC_0038
 
Jag gjorde den minikort, med trumpetärmar och liten polo. Tycker att ärmarna bidrar med så mycket tyg att en inte riktigt tänker på att den är så kort.
 
 
DSC_0044
 
Tycker mycket om den! Dessutom kostade tyget typ 50 kr på stoff och stils rea, så klänningen blev ju väldigt billig. Använde den både på julafton när jag var hemma och åt en massa mat (a-formad så får plats med mycket), och på annandagen när jag var ute och dansade. Den passade ypperligt till båda tillfällena!
 
att ha på sig, att sy | | 2 kommentarer |

julglimtar

DSC_0001
 
Kring jul och mellandagarna hamnar ju fokuset nån annanstans än här på bloggen, men jag har ändå fångat lite glimtar att visa. Såhär såg till exempel mina julklappar ut i år, alltså de jag gav bort. Papper från lagerhaus och rött garn runt. 
 
 
DSC_0016
 
Jag har klätt granen med mina syskon. Hur mysigt det än är med gran är det ändå bland det knäppaste jag vet, att ta in ett träd som barrar.
 
 
DSC_0057
 
Jag har firat lillejul med mina kompisar, som vi gör varje år. I år blev det hemma hos Fanny och Markus, med gröt och glögg och julgodis.
 
 
DSC_0061
 
Har fått julklappar ju, till exempel den här fina av Henrietta, fast vi inte skulle ge varann (men så ger vi istället varandra presenter lite då och då om vi hittar nåt den andra skulle gilla, och denna gången råkade hon hitta nåt till mig till jul). Det var boken Det växer av Julia Hansen, och så sjukt imponerande att hon är född 92 och redan har gett ut en serieroman? Blev mycket glad. tack tack!
 
 
DSC_0067
 
Och så har jag ju gett presenter, som till exempel denna skjortan som jag sydde till min pappa, och vek ihop som om den vore köpt i affär. Jag blev väldigt stolt över mönsterpassningen av rutorna, och sömnaden överlag, men det var första skjortan jag sydde till pappa och egentligen tycker jag alltid att en behöver testa sitt mönster nån gång innan det blir riktigt bra. Den passar bra och pappa blev jätteglad, men till nästa gång ska jag göra ärmarna lite kortare och placera översta knappen 2 cm längre ner. Tror kanske egentligen att det mest är jag som tänker på det, men när en sytt något själv blir en ofta sjukt petig med detaljer.
 
vardag | | 3 kommentarer |
Upp