prickig katt

Idag började jag min praktik. I fem veckor ska jag vara i en liten butik i Göteborg som heter Prickig Katt, där hattar är det stora fokuset, men mycket annat ryms. Här ska jag hjälpa till i butiken, och med lite olika projekt. Är så glad att jag fick praktik i en lite mindre butik än i en kedja, eftersom att man inte är lika styrd här. Idag fick jag och en praoelev från sjunde klass skylta om ett fönster, helt fritt. Bara plocka grejer från butiken tills vi kände oss nöjda. Syns dåligt på bild, men vi valde ett färgtema med rosa och marinblått. I fönstret ligger en blomslinga, en vintagetelefon, lite böcker, kaffekoppar och kort. Obs dockan i mitten står inte i skylten, utan på ett bord bakom. Ser ju helt knäppt ut, vi flyttade den sen. Och så gjorde vi en vimpel av bokpapper som vi hängde tvärsöver. Roligt att få bestämma själva! Där jag tidigare jobbat har man fått kompendier med strikta instruktioner om hur skyltdockorna ska vara vridna och vilka kläder som de ska ha på sig, inte så kreativt. 
Annat bra med att praktisera i Göteborg är att jag har bosatt mig hos Robin under tiden, vilket ju innebär att jag får sova med honom varje natt och slipper Borås helt och hållet. Och så kommer jag kunna träffa Henrietta ca varje dag. Detta kommer bli så bra!
vardag | | En kommentar |

megaloppis

Idag mötte jag upp Moa och Henrietta vid svenska mässan. Vi skulle på megaloppis!
 
Det var sjukt mycket folk, fick små klaustrofobianfall några gånger när en fastnade på ett ställe och inte kunde röra sig. Men när det bara var en timme kvar innan det stängde lugnade det ner sig, och vi kunde strosa runt utan problem.
 
Jag fyndade tydligen ganska matchande grejer. En mintgrön fiskelåda, en blommig liten burk och fyra guldiga ljuskoppar. 
 
Ett TP för 30 kr, och en superfin 60-talsklänning som jag kanske visar en annan dag. 
vardag | | En kommentar |

NEVERMIND

De två senaste dagarna har jag varit ledig och själv i Borås. Har bland annat testat mug cake till frukost, var sådär gott. Och så läser jag om Välkommen till den här världen, tycker den är så fin. 
 
Igår bestämde jag mig för att klä om denna anteckningsbok.
 
Blev såhär. Fint tycker jag! Både boken och pappret är från TGR.
 
Och så har jag sytt och tryckt en collegetröja, plus lite annat. Visar kanske en annan dag. 
 
 
att sy | | 4 kommentarer |
Upp