glöm inte!

 
 
 
 
 
DSC_0386
Gör inte som jag har gjort. Det villl säga - glöm inte sybingon! Den 31 augusti, alltså på onsdag, vill vi veta hur många rader ni kryssat, och därefter kommer en av er vinna en hemlig present. En rad ger en lott, två rader ger två lotter o.s.v. Max är 5 rader, och blir du klar med hela får du alltså fem lotter i utdragningen. Ju fler rader du har klarat av, desto större vinstchans. 
 
Själv har jag, tyvärr, varit oerhört dålig på att kryssa rutor i år. Men så blev ju också min sommar något helt annat än jag trodde, när jag plötsligt fick jobb i stockholm och flyttade med bara en resväska. Jag har dock ägnat lite tågtimmar på ett virkprojekt, men mer om det en annan dag. 
 
Hoppas att några av er varit mer produktiva än vad jag varit, och lyckats kryssa för några rader. Skicka er kryssade bingobricka till mig eller fredrika senast onsdag, och om ni vill får ni gärna bifoga bilder på era altser. Våra mejladresser är josefinefolkesson@gmail.com. och Fredrikapavinden@gmail.com.
 
att sy, vardag | | Kommentera |

två broderade blusar

Hej från ett varmt sensommar-stockholm! Igår var jag på popaganda med vänner och såg Markus Krunegård, Years and Years och Little Jinder, och snart ska jag bruncha med Emma innan det är dags för dag två. Det är min första gång på popaganda, tycker att det var en jättemysig festival, men det känns så knäppt att det är så lite folk och att det är så korta avstånd på festivalområdet. En hinner se allt om en vill, vilket ju verkligen inte är fallet på Way out west där en hela tiden prioriterar. 
 
Men, det var inte festivaler jag skulle prata om, utan om broderade blusar. Älskar alla plagg med broderier just nu och har lyckats hitta två finfina plagg i sommar.
 
DSC_0425
DSC_0426
Den vita med röda broderier köpte jag på myrorna i Göteborg. Den är luftig och skön under varma dagar. Tror att jag kommer köra på exakt den här klädseln idag.
 
DSC_0082
DSC_0090
Den här svarta tycker jag är så himla fin. Den påminner så mycket om en blus jag hittade på H&M i vintras, som var svart med tryckta röda blommor på. Jag köpte den inte men kunde inte riktigt släppa tanken på den. Sen hittade jag den här på en vintageloppis i Hornstull. Så mycket bättre på alla sätt.
att ha på sig | | En kommentar |

en utflyktsdag med Emma

Här ligger en efter som vanligt! Har egentligen ganska stor blogglust just nu, men saker har kommit emellan mig och denna plats, framför allt:
1. Tiden som är knapp p.g.a. att jag för första gången i livet har ett heltidsjobb. ÄLSKAR verkligen mitt jobb! Men en är ju van vid mer ledig tid. Men, antar att det bara är en vanesak och något som jag snart kommer in i.
2. Ca 90 % av min lediga tid spenderas med Emma, på tåg, eller i göteborg där jag varit ganska så många helger sen jag flyttade till stockholm. Det är bra för hjärta och själ och välmående.
3. Där jag bor just nu finns inget wifi, och jag var aningen snål när jag tecknade mobilt bredband, och efter halva första månaden var hela månadens surf slut... Så måste vara lite sparsam! 
 
För att knyta an till inledningen backar vi någar veckor bakåt, när jag och ovanstående Emma åkte på utflykt.
 
DSC_0374Detta var samma helg som pokemon go släpptes i Sverige, så Emma jagade. Själv hoppade jag inte på det där med pokemon, tyckte inte ens det var intressant när jag var i exakt rätt ålder i typ början av 2000-talet. Trodde dock att det här var ett utanförskap som var över sedan länge!
 
DSC_0377Hur som helst, Bredäng var målet för dagen, för där hade vi hört att det skulle anordnas en loppis. Vi råkade dock komma dit lite senare än tänkt pga utgång och vin kvällen innan, så allt bra var borta. 
 
DSC_0378Istället gick vi mot tunnelbanan igen, och i närheten hittade vi en second hand som hette just Bredäng Loppis. Där var det helt sinnessjukt mycket grejer. Jag köpte en gardin, och dukar att brodera på.
 
DSC_0416När vi hade gjort våra små fynd ville vi fika (vilket en ju nästan alltid vill), och av en slump hamnade vi här, på konditori Lyran.
 
DSC_0387Vilket visade sig vara ett helt fantastiskt ställe, med havsutsikt och rosenbuskar.
  
DSC_0397Där fanns sjukt bra fika, självklart kostade det en mindre förmögenhet men det var värt varenda krona, eftersom det var mycket gott och allt var mycket fint. Kolla bara denna citronmarängpaj???
  
DSC_0400Jag fick feeling och köpte en hallonsoda för det kändes somrigt. Jag som inte ens tycker om läsk.
  
DSC_0384När vi var sjukt mätta och nöjda lämnade vi cafe lyran, men innan vi åkte hem gick vi längs en skogsväg, villade bort oss i ett bostadsområde, och kom till slut fram till vattnet där vi satt och tog igen oss en stund innan dagens utflykt var slut. Så mysig dag, älskar att upptäcka nya ställen.
 
vardag | | Kommentera |
Upp