virkning

gif
gif 
 
I somras, när jag åkte för att hälsa på Emma hade jag en massa timmar att slå ihjäl på ett tåg. Då tog jag med mig garn och virknål, och så började jag virka mormorsrutor. När jag var liten virkade jag massor, men det är liksom ett intresse som kommer och går. Hur som helst så insåg jag att det är ganska mysigt och avkopplande att virka små rutor. Tids nog tänker jag att det ska bli en filt, eller kanske åtminstone ett kuddfodral. Om ni undrar hur en virkar mormorsrutor så finns det en massa bra tutorials på youtube, jag använde mig av denna. 
 
Det här blir kanske den sista luckan jag kryssade för i sybingon: använd en teknik du inte brukar skapa i. Kom ihåg att imorgon är sista dagen att skicka in sina bidrag!
 
att sy | | En kommentar |

en påminnelse

DSC_0061
 
DSC_0097
 
Rutik klänning
   
 
Hej hörrni! Ville bara kika in och påminna om att sybingon snart avslutas. Skicka in eran kryssade bingobricka till mig eller Fredrika senast den första september. Som vi nämnde i början kommer vi lotta ut en present till någon som varit med, och för varje kryssad rad får du en lott till dragningen. Max-antalet är fem rader och då alltså fem lotter. Har du bilder på dina alster får du gärna skicka med dem i mejlet, så gör vi nåt slags samlingsinlägg efteråt! Min mejl är josefinefolkesson@gmail.com, och Fredrikas är fredrikapavinden@gmail.com. 
 
Själv har jag lite fler kryssade luckor, som jag tänkte försöka hinna fota innan tisdag. Vi får se hur det blir. Ha en fin söndagskväll! 
 
att sy | | Kommentera |

söndagen igår

DSC_0236
 
Igår var jag en mycket snäll flickvän som gick upp en timme tidigare än Robin och bakade scones.
 
 
DSC_0240
 
Som vi sen åt i morgonljuset på balkongen. Mina tomatplantor har förresten växt så mycket att det är som att sitta i en djungel där nu. Mysigt ju, vill aldrig att sommaren ska ta slut.
 
 
DSC_0245
 
På eftermiddagen skulle Maja och Henrietta komma hem till mig under förevändningen att ha en hejdå-fika eftersom att Henrietta flyttade idag och Maja flyttar på fredag :( Det var ju visserligen sant att det var hejdå-fika, men Maja och jag hade även styrt upp ett för tidigt födelsedagsfirande för Henrietta, så jag hade gjort marängtårta som vi satte ljus på och bar fram till henne.
 
 
DSC_0247
 
Hon blev mycket glad och överraskad! Nytatuerad var hon förresten också (den på armen), den gjorde hon i fredags när det var drop in på en tatueringsstudio i hennes och Majas kvarter. Maja gjorde också en, medans jag bara var med och blev bjuden på öl :)
 
 
DSC_0249
 
Presenter hade vi ju också ordnat såklart.
 
 
DSC_0257
 
I det ena låg den här! Som en annan version av H&Ms uppmärksammade feminist-tröja, men sydd av någon med schyssta villkor (alltså av mig). Och på köpet fick jag även kryssa i en ny lucka i sybingon, "sy något till någon annan". Hur går det för er?  I det andra paketet låg en blåglittrig eyeliner som ni kanske kan ana på ögonlocken? 
 
 
DSC_0265
 
På kvällen bytte vi min lägenhet mot Julias och Jonas, där vi hängde nån timme.
 
 
DSC_0267
 
Där åt vi ost och drack vin, vilket är livets grej. Sen var den helgen slut, som förutom en fin söndag även hade en mycket bra fredag med tidigare nämnda tatueringsevent, vin i slottsskogen och dans på pustervik, och en lördag med vegetarisk buffe på uteservering och häng på ett berg i solnedgången, men då följde inte kameran med. Nu har jag förresten redan gått en hel vecka i skolan och allt går så fort och jag har redan lärt mig massor, och jag är helt slut varje dag när jag kommer hem men jag trivs redan bra. 
 
att sy, vardag | | 2 kommentarer |
Upp