Paisleyskjorta

DSC_0604
Här kommer ett väldigt sent sypeppsbidrag! Jag har nämligen haft två veckors semester, varav en spenderades i Italien och den andra lite halvkrasslig, så jag har inte kommit mig för att fota förrän nu. 
 
DSC_0603
Septembers sypeppsbidrag blev en skjorta till Robin, i en fantastisk paisleymönstrad viskos från Gårda Textil. 
 
DSC_0613
Jag har laborerat med skjortmönster till Robin under en lång tid nu, och det jag ändrat sen den senaste skjortan är att kroppen är lite smalare och ärmarna lite längre nu. Dessutom tog jag mig tiden att placera ut märkningar för knappar och fickplacering på mönstret denna gången, vilket underlättar så mycket i längden. Nu tror jag att passformen börjar närma sig perfektion! Det enda jag tänker ändra till nästa gång är att göra ärmarna lite smalare.
 
DSC_0598Robins utlåtande? "Den bästa skjortan du gjort". 
 
Glöm inte att skicka in ditt bidrag till Fredrika senast den 25e september!

Fler skjortor jag sytt till Robin:
Prickig skjorta (mitten av inlägget)
 

Sypeppen är ett initiativ som drivs av Sew it yourself - din syjunta på nätet. Här får du möjlighet att visa upp dina alster, ha nördiga konversationer om textilt skapande och rådfråga när du behöver hjälp. Syftet med sypeppen är att inspireras och skapa tillsammans. För mer info, tryck här.
 
 
 
att sy, sypeppen | | En kommentar |

Sybingo 17 - årets vinnare

Nu är sybingosommaren officiellt avslutad och det har blivit dags att tacka för oss. Jag och Fredrika är så nöjda med sommaren och tycker det är roligt att se all respons sybingon fått här i bloggen, på facebook och på instagram. Det är så inspirerande och roligt att se att ni varit så engagerade, hjälpt varandra i facebook-gruppen och skapat fantastiska alster. Tack för att ni hjälpte oss göra årets sybingo så bra! 
Vi vill också ge ett stort tack till Tygverket som vi samarbetat med i sommar! Det har känts väldigt roligt att få samarbeta med ett företag med kunnig personal och kvalitativa tyger. Här kan ni se kjolen som Fredrika sydde i deras tyg Citrusfrukter, och här kan ni se ryggsäcken jag sydde i tyget Max cotton. 
Det har varit jätteroligt att gå igenom alla mail och ta del av er sybingosommar i ord och bilder. Det är roligt att ni är så många som gillat sybingon och framför allt har det varit roligt att få läsa om er process och se bilder på vad ni skapat! Men nu har vi lottat och vinnaren av årets sybingo ääääär... Ethel! Stort grattis till dig! Maila oss din adress så får du ett presentkort à 300 kronor hemskickat till dig! 
Nu kikar vi lite på vad ni som varit med skapat och fler bilder hittar på på instagram under #sybingo17 och #sybingo:
 
1. Denise
2. Emma
3. Ethel
4. Cagil
 
1. Ethel
2. Mathilde
3. Mathilde
4. Linnea
 
1. Josefine
2. Emma
3. Cagil
4. Fredrika
 

Sybingon är ett initiativ som drivs av Sew it yourself - din syjunta på nätet. Här får du möjlighet att visa upp dina alster, ha nördiga konversationer om textilt skapande och rådfråga när du behöver hjälp. Vi hoppas att sybingon ska inspirera och att du vill skapa tillsammans med oss i sommar. Sybingon 2017 är ett samarbete med Tygverket!
Sew it yourself | sybingo | | En kommentar |

Sybingo 2017 - avslutning

Det har blivit dags att avrunda sybingon för i år. Det är tredje året i rad som Fredrika och jag gör sybingon ihop, men det är första gången som vi engagerat oss såhär mycket. Jag har bockat för flera rutor än tidigare somrar, och sybingon har gjort mig extra motiverad att skapa saker som jag länge velat ha eller behövt, men som jag inte prioriterat förut. 
Nytt för i år har ju dessutom samarbetet med Tygverket varit, vilket inneburit att Fredrika och jag har gjort varsin tutorial med material från deras butik, men även att en person som deltagit i sybingon kommer vinna ett presentkort á 300 kr i deras butik eller webbshop. Inte så illa va? 
 
För att vara med och tävla om presentkortet, gör såhär:
✂ Kryssa i din bingobricka och skicka den till oss på info.sewityourself@gmail.com senast söndag (3/9).  Du ska alltså kryssa genomförda rutor och få en hel rad. Lodrät, diagonal eller vågrät. En rad ger en lott, två rader ger två lotter o.s.v. Max är 5 rader, och blir du klar med hela brickan får du alltså fem lotter i vinstdragningen. Ju fler rader du har klarat av, desto större vinstchans.
✂ När vi fått in resultaten av era bingobrickar drar Fredrika och jag en vinnare, som vi meddelar på mejl och i bloggarna.
✂ Vi vill såklart dessutom gärna se vad du skapat, så skicka bilder eller länkar till oss, eller tagga dina bilder med #sybingo17 och @siy.sewityourself
 
Ny tycker jag vi tittar på mina kryssade rutor! Vissa rutor har återkommit under flera projekt, men för enkelhetens skull har jag bara bockat för dem en gång. Klicka på bilden för att komma till inlägget.
pyjamas
✂ Sy en pyjamas
✂ Sy något mönstrat
✂ Skapa ett plagg
 
DSC_0107
✂ Skapa något du länge velat
 
DSC_0113
✂ Skapa något rött 
✂ Skapa något somrigt
✂ Gör ett eget mönster
 
hur du syr sovmask
✂ Skapa något på en timme
 
DSC_0068
✂ Skapa förvaring
 
DSC_0412 kopia
 
✂ Skapa en väska
 
Jag har dessutom gjort några tipsinlägg, vilka inte har genererat några bockade rutor för min del, men kanske för någon annan? 
 
 
DSC_0061   
✂ Tips på återbruk
 
Skor och väska 
✂ Tips på trycktekniker 
 
DSC_0295
✂ Tips på hur man kan göra om ett plagg
 
 
Min färdigbockade bingobricka ser alltså ut såhär i år ↑ Ingen bingo, men ändå 9 kryssade rutor vilket jag känner mig väldigt nöjd med. 
 
Hoppas att ni också tyckt att sybingon varit roligt och inspirerande. Glöm nu inte bort att skicka in din bricka till oss!
 
Sybingon är ett initiativ som drivs av Sew it yourself - din syjunta på nätet. Här får du möjlighet att visa upp dina alster, ha nördiga konversationer om textilt skapande och rådfråga när du behöver hjälp. Vi hoppas att sybingon ska inspirera och att du vill skapa tillsammans med oss i sommar. Sybingon 2017 är ett samarbete med Tygverket!
Sew it yourself, att bo | | En kommentar |
Upp