en nysydd skjorta

DSC_0104Dags för något som det var längesen på bloggen nu, nämligen ett inlägg om något jag sytt! Har varit så dålig på att dokumentera i år, men jag har ju ändå sytt en del, så förhoppningsvis kommer det bli en del sånt här på bloggen nu i höst. Hoppas ni gillar det!
  
DSC_0116
Hur som, jag har sytt en skjorta till Robin. Har sytt några stycken till honom förut, och eftersom det är en sån grej jag gillar att sy och han gillar att bära gjorde jag ett datoriserat mönster till skjortan innan jag slutade skolan. Fördelar med att göra mönstret på dator: Alla detaljer, som krage, knäppkant och manschetter stämmer på millimetern, alla mönsterdelar får rätt sömsmån, och pappret som mönstret skrivs ut på är tjockare och håller bättre. Dessutom föredrar jag såklart att göra mönster på datorn eftersom det är roligare och snabbare. 
  
DSC_0114Efter önskemål från Robin gjorde jag denna skjortan längre än de tidigare, både i kroppen och på ärmarna. Jag tycker eventuellt att den är lite för vid, men det kan också vara så att den krymper lite efter en tvätt. Bortsett från det är jag nöjd! 
 
DSC_0122Tyget är från stoff och stil. Nu när mönstret är testat och godkänt kommer det bli massproduktion av skjortor framöver!
 

Fler skjortor jag sytt till Robin:
- Prickig skjorta (mitten av inlägget)
- Sommarskjorta
- Blommig skjorta
 
att sy | | 4 kommentarer |

göteborg

DSC_0156Jag är i Göteborg! Älskar att vara här, hemma i min lägenhet, med mina grejer, i samma stad som Robin. Anledningen är dock lite tråkig, jag är nämligen sjukskriven för att jag opererat bort cystan jag fick för nåt år sen. Har blivit opererad för den tidigare, men denna gången togs den bort ordentligt, och jag har blivit sjukskriven nästan en månad. Kan inte sitta ner eller ligga på rygg, men börjar må betydligt bättre såhär en vecka efter operationen. Dessutom blir jag omhändertagen av Robin, och har fått blombud av hans föräldrar ↑. Så fina och så gulligt, tror aldrig jag fått blombud förut.
 
DSC_0153Under sjukskrivningen har jag än så länge passat på att virka massa rutor till ett större virkprojekt jag håller på med...
 
DSC_0165...läst i den här väldigt bra boken, som jag fyndade på second hand för nån vecka sen...
 
DSC_0169...och fått besök av en mjuk liten katt, så det går ingen nöd på mig. Har även organiserat bland alla kläder, papper, sladdar, och överlag alla grejer jag äger, plöjt "stranger things", ringt och felanmält saker som är sönder, ätit äppelpaj och rensat min inkorg. När jag kan sitta ner ordentligt ska jag sy en massa också, har jag tänkt. 
 
vardag | | 3 kommentarer |

en lördag i rosendals trädgårdar

DSC_0036En helg i början av augusti hälsade Robin på i stockholm, och vi åkte ut till Rosendals trädgårdar. 
  
DSC_0022Där fanns självplock av blommor och grönsaker, och det var så himla fint. Jag älskar såna här ställen, och inser mer och mer att jag kanske egentligen borde bo på landet nånstans.  
 
DSC_0028Det fanns också stora växthus att botanisera i.
  
DSC_0032
DSC_0031Nästa vår hoppas jag att jag bor i Göteborg igen, och då ska jag odla massa grejer på balkongen, precis som förra året.
 
DSC_0038När vi tittat i alla växthusen ville vi fika såklart. Vi åt kladdkaka och tittade på barn som lekte, och en kvinna som hade med sig sin katt i en barnvagn?
 
DSC_0034Vi tittade lite i butiken också såklart, och där ville vi köpa allt. Det gjorde vi inte, men vi plockade ihop grejer till en presentkorg att ge Robins bror Jonnie och hans (numera) fru Johanna i bröllopspresent. Bröllopet var förra helgen och det var det finaste jag varit med om. Fem minuter innan vi skulle åka till vigseln insåg jag att min kamera var urladdad, och jag lämnde den på rummet. Det har jag varit så arg över hela veckan, för jag har bara några halvdåliga mobilbilder från hela dagen. Hade verkligen velat fota där. Men i alla fall, bröllopet var så fint och festen var ungefär den roligaste jag någonsin varit på, och det är ju viktigare än bilder (försöker jag intala mig men ja, är fortfarande sur över det).
  
DSC_0042Men åter till augustilördagen i Rosendals trädgårdar! Vi la oss i äppelträdgården, och där stannade vi i flera timmar.
  
DSC_0047Så viktigt att få kvalitetstid med varandra när man inte längre bor i samma stad. 
 
DSC_0041Och när vi blev hungriga reste vi oss upp, åkte hem, och gjorde halloumiburgare. Så fin dag tillsammans, och rekommenderar verkligen Rosendals trädgårdar (och alla typer av trädgårdar egentligen) till alla.
 
vardag | | 2 kommentarer |
Upp