den blommiga klänningen

DSC_0082Det är årets sista dag, och dags att visa årets sista sömnadsprojekt. Med årets sista menar jag att det är det ända som inte bloggats om tidigare, men jag sydde den faktiskt redan i början av september. 
 
DSC_0088Den här klänningen hade jag på mig när Robins bror gifte sig. Det var ett fantastiskt fint höstbröllop, och trots september var det högsommarvärme så det var inga problem att vara barbent hela kvällen. Klädkoden var ungefär "något du känner dig fin i", och det gjorde jag verkligen i denna klänningen,
 
DSC_0071Tyget är en stuvbit från Ohlssons tyger som kostade nästan ingenting. Är så glad att jag hittade det! Från början hade jag köpt ett enfärgad marinblått tyg som jag tänkte använda till klänningen, samt lite marinblått spetsband att dekorera med, men tror att den klänningen hade blivit väldigt tråkig i jämförelse. Jag älskar verkligen mönstret på tyget, och den mörka basen.
 
DSC_0090Mönstret är samma som till den prickiga klänningen, fast med lite vidare ärmar. Kanske det bästa mönstret jag gjort till mig själv i år? Och det kommer garanterat bli fler klänningar i samma modell framöver.
Och med det vill jag önska er ett gott nytt år! Hoppas ni får en fin kväll oavsett hur ni firar 
 
att ha på sig, att sy | | En kommentar |

den svarta fuskmockaklänningen

DSC_0017Hej kompisar! Har ni haft en fin jul? Hoppas det. Själv tog jag ledigt hela veckan och har mest varit hemma hos mina föräldrar i småland, ätit julmat och umgåtts med mina syskon. Men det var egentligen inte det jag tänkte prata om, utan om en nysydd klänning. Den påbörjades i september nån gång, men blev inte klar förrän förra veckan. Jag råkade nämligen göra kjoldelen aningen för liten först, och var tvungen att sprätta upp den och sy om vilket var lite av ett projekt då kjolen är i 8 våder med stickningar... Men nu är den klar och den fick invigas på julaftonen tillsammans med en röd polo.
 
DSC_0016Klänningen är sydd i ett fuskmockatyg som jag köpte på Gårda textil i Göteborg. Den har som sagt massa våder i kjolen, som följer upp i livet. Halsringningen och ärmhålen är vändsydda med en infodring i samma tyg, och självklart har klänningen utanpåfickor fram, även om inget av detta syns särskilt tydligt på bilderna (fotomöjligheterna har varit små de senaste dagarna). För att det skulle hända något mer sydde jag ett matchande skärp att ha i midjan. Första gången jag sydde ett skärp, men jag är väldigt nöjd med resultatet. Skulle ni vilja se en tutorial på det i framtiden?
 
DSC_0025Jag är väldigt nöjd med denna lilla klänning, även om jag kanske egentligen hade velat ha livet lite tightare. Men överlag blev den bra, och jag har länge velat ha en klänning i fuskmocka.
 
DSC_0026Det här blir mitt bidrag till Fredrikas sypepp! Längesen jag var med där nu, men det blir det nog ändring på till nästa år. 
 
att ha på sig, att sy | | Kommentera |

sew along skjortblus: våra färdiga blusar

 
Det här är den sjunde och sista delen i min och Fredrikas sew along, där vi utifrån samma grundmönster syr två helt olika blusar. Jag kommer sy en blus med krage med kragstånd, ok och manschetter. Fredrika kommer sy en blus med liggande krage, och rosett i halsen. Båda blusarna kommer ha bystinsnitt, knäppkant och ärmsprund. Med oss i sew alongen är även SaraSandra och Ellen. Under tiden som sew alongen pågår har vi ett samarbete med Tygverket, där ni som läsare får 10 % rabatt på ett köp på deras hemsida om ni anger koden: fredrikaochjosefine.
Pst... Ni glömmer väl inte att följa sew alongen på instagram och tagga era bilder med #sewalongblus?
 
DSC_0390
Det känns som att jag publicerat de här bilderna orimligt många gånger nu, men idag är det dags för den sista delen i sew alongen, vilket alltså är att visa upp de färdiga blusarna. Vissa av er har kanske sytt på i samma takt som vi, men några har säkert en bit kvar innan blusen är klar. Så bra då att ni har ända fram till den 31 januari på er att bli klara och skicka bilder eller blogglänkar på era blusar till oss, som vi sen sammanställer och visar upp. Bilder och länkar mejlar ni till någon av oss på withheartshapedbruises.blogg@gmail.com eller fredrikapavinden@gmail.com. Det går också bra att kommentera med länkar i det här inlägget.
 
Tills dess får ni jättegärna fortsätta tagga era bilder på instagram med #sewalongblus, och så blir vi såklart glada om ni följer oss på Fredrikaochjosefine
 
sew along | blus, sew along, sew along blus, skjortblus | | Kommentera |
Upp