om du är ensam är du inte ensam

Igår när jag drog upp rullgardinen såg det ut såhär utanför fönstret. Fint visst, men så tröttsamt! 
 
Något som muntrar upp i detta snöväder är dock denna kissen som har börjat komma in till mig via balkongen (jag bor på nedersta våningen så den hoppar upp utan problem). Hen bor i området, men hälsar på hos mig ibland och gärna för mig! Finns ju typ inget bättre än att gosa med en katt. 
 
Annars händer inte särskilt mycket just nu. Det är som att livet går på halvfart under januari-februari. Hade nyss en låååång skypesession med Emma, och längtar så orimligt mycket till sommaren just nu. 
vardag | | 4 kommentarer |

lite blandat på sistone

- I helgen var Maja och Henrietta här. Vi drack en massa mojito, dansade, efterfestade till 06.30, hade världens bästa bakisdag i min soffa och gjorde planer för sommaren. 
- Igår började vårterminen dvs sista terminen innan jag tar examen och lämnar textilhögskolan. Ska bli SÅ HIMLA SKÖNT
- Igår hade vi även uppstartsmöte på kvinnojouren jag ska jobba ideellt på snart. Så skönt att sitta i ett rum med bara en massa smarta tjejer och prata om våldtäktskultur, patriarkatet och grundskolans bristande sexualkunskap.
- Har äntligen tagit tag i saken och imorgon ska min overlockmaskin lämnas in på service. Den har blivit lite trött efter idelt användande i snart 4 år, men hoppas på att den repar sig. 
vardag | | En kommentar |

5 år av hår

Jag har sett flera bloggare, bland annat Sandra Beijer och Jessica Silversaga som har gjort inlägg under rubriken 10 år av hår. För några dagar sedan frågade min vän Emma om inte jag kunde göra 5 år av hår, och ja, varför inte? Ursäkta gulaktiga bilder från tider då jag inte riktigt hade lärt mig att ställa in kameran.
2010
Jag var 16/17 år och hade ganska långt, blond hår med snedlugg. Om jag inte gjorde nånting med det hängde det ganska platt, men det var nästan alltid lockat. Ett tag brukade jag böja luggen à la 70-tal, och då och då gjorde jag margareteflätor.
 
2011
I början av året tog jag äntligen tag i saken och permanentade mig. Håret blev så himla stort och lockigt, och jag älskade det! 2 veckor i Thailand under februari gjorde dessutom att håret var solblekt under större delen av året. I november tröttnade jag på snedluggen och klippte en pannlugg jag hatade, förutom just på nyårsaftonen när den hade perfekt längd.
 
2012
Håret var längre än någonsin, och ändå valde jag att ha en tråkig fläta på studenten? Jag permanentade det ännu en gång för att hålla liv i lockarna, men började även använda blondspray då och då vilket visade sig vara döden för håret. I december hade håret tagit så mycket stryk att jag blev tvungen att klippa av nästan 15 cm :´(
 
2013
Såhär i efterhand tycker jag att håret var rätt fint och ändå ganska långt, men då tyckte jag att det var så himla kort. Jag hade ju vant mig vid världens svall, så detta kändes lite sorgligt. Jag lät luggen växa ut nästan helt och hade den ofta i en snurra. Framåt hösten fick jag nog, klippte av luggen och skaffade mittbena samt gjorde nästa dumma grej: färgade håret brunt hemma i badkaret. Håret var så slitet av gammal permanent och blondsprayning att det blev grönt första gången och jag var tvungen att färga det en gång till.
 
2014
Ganska snart tröttnade jag även på det bruna, och fick gå till frisören och slinga håret ljusare. Det blev en mörkblond nyans som övergick till blond när solen kom fram. Under sommaren hade jag ibland två bollar på huvudet samt en ganska lång lugg, men i augusti bad jag Henrietta kapa av den en bit. Började ha mittbena igen, och när håret fick bra längd böjde jag in topparna som på nedre högra bilden.
 
2015
Nu ser håret ut ungefär såhär, dvs kortare än någonsin vilket inte alls är självvalt. Det råkade helt enkelt bli nån centimeter för mycket sist jag klippte mig. Dessutom har det en så himla tråkig färg nu när det var längesen det var sol, men eftersom att jag vill få tillbaka mitt långa svall försöker jag vara snäll mot håret och låta bli att blondera det. Är dock så himla sugen på förändring nu och överväger kortare lugg? Vill ju bara att mitt hår ska se ut ungefär såhär, men är ändå så himla kluven över om jag skulle trivas i luggen.
 
 
sammanställningar | | 4 kommentarer |
Upp