fredagsjaget och utflyttningsfest

Fredagsjaget iförd hemmsydd kjol och polo från second hand. Såhär såg jag ut när Robin hade utflyttningsfest i lägenheten som han flyttade ifrån nyligen. Sjukt bra koncept eftersom att lägenheten var helt tom på möbler, och istället pyntad med tyger som hängde i taket och massa kuddar på golvet. Jag hatar nämligen när en är på hemmafest och några stycken ockuperar soffan hela kvällen. Mycket mysigare när alla är på samma nivå. 
En annan bra sak med utflyttningsfest är ju att om grannarna blir sura, behöver en inte bry sig om det särskilt mycket eftersom att det ändå är sista gången en stör. Till exempel när grannen under knackade på rutan med hjälp av en mopp för att säga åt oss att lugna ner oss, och någon istället drog in moppen hos oss och dansade med den. 
Sjukt bra fest med sangria-pong (istället för beer-pong alltså, så mycket godare), dans dans dans och en kultur-klass som jag önskar att jag också gick i. 
att ha på sig, festligheter | | 2 kommentarer |

utmanarpeppen: den rutiga klänningen

Jag har sytt igen! Blev klar med flera plagg förra veckan, får väl visa dom allt eftersom men det jag tänkte visa idag är denna klänning i bomull. Under tiden som jag sydde den kände jag att det skulle vara ett passande bidrag till Fredrikas utmaningspepp, vilket jag inte alls tänkt från början. Utmaningen med detta plagg? Rutorna. 
 
Mönsterpassningen var inte lätt att få till, och det blev inte helt korrekt överallt, men överlag är jag väldigt nöjd. Särskilt med hur rutorna går ihop i kjolens sidsömmar, och mitt bak i ryggen, där dragkedjan sitter. Sen testade jag även lite nya grejer med denna klänningen. Modellen är annorlunda i och med att livet är kortare än jag brukar göra det, så att midjan hamnar högre. När jag sydde ångrade jag det beslutet ett tag, men nu tycker jag det blev väldigt bra. Och så gjorde jag en slags ficka som jag inte gjort innan pga fått för mig att den skulle vara supersvår, men det var den inte alls. Älskar klänningar och kjolar med fickor. Borde alltid göra det. 
 
Eftersom att tyget är av 100 % bomull fodrade jag den. Bomull brukar nämligen fastna på strumpbyxorna när man går, vilket är så himla obekvämt och ser rätt fult ut. Fodret är av acetat, som skrynklar sig mindre än polyester och blir mindre statiskt. Lite dyrare, men väldigt värt. 
 
Och här är en som gärna ville vara med på bilderna <3
 
att sy | | 4 kommentarer |

instagram sommaren 14

En sammanfattning över sommaren --> nu kommer här i form av instagrambilder! Är inte världens mest aktiva där, men denna sommaren bestämde jag mig för att bli bättre, och lite bilder har det ändå blivit.
Juni började med att Henrietta övertalade mig att hälsa på henne i Barcelona, där hon var på språkkurs några veckor. Vi bodde på ett hostel med fin balkong och fint golv, och drack rödvin och sangria mest hela veckan.
 
När vi kom hem var det direkt dags för Håkan på Ullevi! Tillsammans med Isabella, Fredrik och Robin. Det var så så bra. Och några dagar senare fyllde jag 21, och mamma hade plockat blommor och satt på mitt köksbord.
 
Jag jobbade ju väldigt lite i somras, och kunde alltså sitta på balkongen med böcker, kaffe och kladdkaka. När det blev midsommar firade jag i Växjö, och Henrietta och jag tog vår midsommar-selfie för tredje året i rad. Kransen hade torkat och min snea tand ser extra sne ut, men är det tradition så är det.
 
En dag spelade jag Maja, Angelica och några till tennis medans jag mest tittade på. En annan dag var jag i Älmhult och blev bjuden på sjukt mycket mat av mamma och pappa. 
 
Till vänster är det godaste jag åt på hela sommaren tror jag, dvs fisksoppa på Hamnkrogen på Liseberg. Sån himla lyxmat. Till höger är Brännö, eller kanske nån annan ö vi åkte förbi på vägen dit.
 
När det var som varmast fungerade nästan bara denna frisyren för att inte bli överhettad. Och så en bild på två mycket goda fläderdrinkar.
Här är lite bilder på mitt hem. Till vänster en dag när jag egentligen inte riktigt orkade lämna sängen, och till höger en bild på min då nya tavla med valar. 
 
I början av Augusti sydde jag den här kjolen, och sen kom Emma och det var dags för Way out West.
 
WOW var alltså det bästa denna sommaren, eller kanske detta året. Lite bilder på festivalsällskapet, från min balkong och från området.
 
Nu kommer vi in på september. Robin flyttade till Eriksberg och jag åt kantarelltoast.
 
Och förra söndagen kom jag med en uppmaning i sista minuten. Sen gjorde Robin och jag sushi i grönt och rosa tema. Hur det sen gick vet vi ju alla, orkar inte ens kommentera. 
 
 
 
sammanställningar, vardag | | En kommentar |
Upp