fredag lördag söndag

I fredags tog jag bussen till göteborg för att möta upp Henrietta + Emma som var på besök! Så fint att vara återförenade alla tre igen. Hängde med dessa två precis hela helgen, och bättre än så blir det kanppt.
 
Vi började med att åka till Haga för att och fika på uteservering. Lyx att fortfarande kunna göra det i slutet av oktober! Vi satt där ganska länge och pratade om massa grejer som hänt sen sist vi sågs, och lite gamla minnen också.
 
När vi hade fikat klart handlade vi vin, och gick sen hem till Henrietta. Vi korkade upp, lagade mat  och gjorde en spellista för kvällen.
 
Åt pizza på tortillabröd med päron, chevre, valnötter, honung och ruccola. Sen satt vi och sypeppade varandra (älskar att umgås med dessa två p.g.a. det är helt naturligt att prata om insnitt, kjolmodeller och olika sorters sömmar), och fick en sån himla bra idé som gjorde alla euforiska. 
Kvällen avslutades med dans på jazzhuset, och sen någon timmes diskussion i Henriettas och Fredriks kök.
 
På lördagsmorgonen hade vi bestämt att det skulle bli pannkaksfrukost. Emma, den morgonpigga, skulle upp och steka pannkakor, men det slutade med att Fredrik gjorde nästan alltihop, vi andra skar väl upp lite frukt och sådär. Blev i alla fall en väldigt bra brunch, med massa goda grejer. 
 
När vi hade duschat och druckit kaffe var det dags att gå lite på stan. Jag köpte ritblock och massa glitter på TGR, de andra köpte ansiktskrämer, och sen orkade inte Henrietta och jag mer. Vi drog med oss den alltid energifyllda Emma för att äta vegburgare istället. 
Julia kom och sa hej och hängde en liten stund, innan hon skulle åka till Stockholm. 
Sen blev det inga fler bilder, men på kvällen åkte vi hem till Robin för att sova där en natt. På söndagen gick vi upp tidigt för att hinna vara på café Taktik när det öppnade. Taktik är ett ställe med över 300 sällskapsspel, och om man betalar 50 kronor får man sitta där och spela hur många spel man vill så länge det är öppet. Där mötte även Fredrik upp oss, och så spelade vi i några timmar. Sen var det dags för Emma och Henrietta att åka, och så var helgen slut. Nu ska Emma bara förstå att hon verkligen borde flytta till Göteborg, och sen kommer varje helg kunna vara såhär bra!
 
vardag | | Kommentera |

äpplen och skor

I helgen var jag hemma i Älmhult. Följde med min syster för att kolla på växjös gymnasieskolor, var en stund på Katedralskolan och blev fruktansvärt nostalgisk. Gick förbi mitt gamla skåp, lyssnade på rektorn i aulan och träffade gamla lärare. Så fint att vara där igen, insåg att gymnasiet var så himla bra. Framför allt saknar jag helt otroligt mycket att gå i samma klass som Emma och Henrietta, ha filmkväll en gång i veckan, stanna kvar i sysalen när skolan slutat, och dricka vin på balkongen en vanlig torsdag. 
Hur som helst, fick med mig några bra grejer tillbaka till Borås:
1. En påse äpplen från mormor och morfars trädgård. Blev även bjuden på äppelpaj med kolatäcke. Sjukt gott. 
 
2. Dessa fina skor, som Isabella köpte i våras men inte kan använda på grund av att de skaver för mycket. Får hoppas att mina fötter inte är lika känsliga.
 
 
att ha på sig, vardag | | Kommentera |

fredag, kanelbullar och höstfärger

Igår vaknade jag upp med utsikt över det här...
 
...och det här om man tittar lite åt andra hållet.
 
Efter frukost åkte jag in till stan för att träffa dessa! Alltså Henrietta, och Angelica som var i göteborg denna dag. Har inte träffat henne på superlänge så det var kul!
 
Vi strosade lite, och köpte ulltröjor och skor.
 
Efter nån timme hamnade vi på Gullans för att äta bakade potatisar med skagenröra. Hamnar visst alltid här, känns det som, men det är gott varje gång så det är ju bara bra.
 
Och när vi var trötta på stan tog vi vagnen hem till Henrietta. Från deras balkong såg man detta lilla hus.
 
Och sen åt vi kanelbullar såklart, medans vi tittade på Debatt angående gruppvåldtäkten i Tensta och Miss skinny-kampanjen, och blev arga och upprörda på hela samhället.
Och just det! Sen kom Fredrik hem och berättade att han hade passerat Håkan Hellström i Haga bara en stund tidigare! Vi fick se bildbevis och Henrietta och jag blev helt till oss. 
vardag | | Kommentera |
Upp