tulpaner & marmelad

Som sagt var min familj sjuk när de hälsade på, och som väntat blev jag smittad. Igår låg jag febrig i Robins säng och slumrade till Oscarsgalan, medans han lagade mat och hämtade vatten till mig. Idag har jag slumrat i min soffa hela dagen, varvat plugg med netflix. Två fina saker är dock:
→ Mitt kök just nu! Köpte tulpaner för 25 kronor på Ikea i helgen, och jag vill aldrig att de ska dö.
 
→  Fick hemgjord blodapelsinmarmelad av min mamma och syster, och den är så himla god.
 
Det var allt för idag, hej på er!
vardag | | 4 kommentarer |

palmhuset och familjebesök

Sedan i onsdags har min familj varit och hälsat på. Alltid när de kommer hit brukar minst en vara superförkyld, så även denna gången så det blev stillsamma aktiviteter, som att strosa litegrann på stan, titta på mellon och äta tacos tillsammans. En regnig eftermiddag gick jag, mamma och Bella till Palmhuset, där det luktade helt fantastiskt och var så himla mysigt. Sen har vi ju ätit restaurangmiddagar som en aldrig har råd med själv, spelat otaliga omgångar ticket to ride, plus att jag drog nytta av det faktumet att de körde bil hit, så att vi kunde fixa lite ärenden. 
 
Hur mysigt det än är med familjebesök är det ju väldigt utmattande att umgås konstant och befinna sig på en yta som inte riktigt är tänkt för fem personer + en hund. I morse åkte de hem igen, och jag har hunnit vara helt själv några timmar innan jag snart ska iväg på söndagsmiddag --> typ världens bästa söndagsaktivitet.
 
vardag | | 4 kommentarer |

kreativa listan

Min vän Emma gjorde en lista på sin blogg för ett tag sen. Eftersom att jag älskar listor + kreativa saker vill jag ju också göra den såklart. Har dock bytt ut/lagt till lite för att det ska passa mina intressen bättre. 
 
 
5 saker på mitt skrivbord
Det är väldigt sällan det är lika städat och prydligt som på bilden, men de fem sakerna som alltid står framme är:
 symaskin
 overlockmaskin
 låda med nålar, saxar, sprättkniv, måttband m.m.
 nåldyna
 trådsax (med ett snöre så att en kan ha den runt halsen medans en syr, tips tips)
 
5 tips som underlättar sömnaden:
 tråckeltråd! Tråckla fast vissa grejer (exempelvis fickor) istället för att sätta nålar, det låter krångligare men är ofta mycket smidigare. Och använd en riktig tråckeltråd, alltså en grövre tråd i sämre kvalitet än vanlig sytråd, eftersom att det blir lättare att dra bort stygnen sen.
 stryk mycket. Det blir alltid finare i slutändan om en är noga med att pressa sömmarna under tiden. 
 skaffa en pressarfot för osynliga blixtlås om du inte har det. Det blir en miljon gånger bättre än om en använder en vanlig pressarfot. Och om en dessutom först tråcklar fast blixtlåset blir det nästan alltid perfekt med en gång.
 gör toiler! Alltså provsy plagg i exempelvis lakan eller billigare tyger innan du klipper i det riktiga tyget. Jag gör verkligen inte alltid detta, men om det är något mönster jag är osäker på, eller om jag ska använda ett dyrt tyg är det värt att testa på ett skräptyg först. Jag brukar köpa Ikeas 19-kronorslakan för detta ändamål. 
 använd linningsmellanlägg. Finns att köpa på t.ex. Stoff och Stil, och det gör att det går supersnabbt att sy på en linning. Mellanlägget har liksom hålrum i sig så att vikningen går väldigt lätt, och bredden blir jämn runt om.
 
5 användbara appar på telefonen
 pinterest, tycker det funkar mycket bättre på mobil än i datorn.
 storytel. Jag älskar att lyssna på ljudböcker när jag syr, och ibland unnar jag mig en månad eller två av storytel. Min favorit än så länge är Gone Girl, så sjukt spännande! 
 wunderlist. En list-app som jag använder till listor på böcker jag ska läsa, filmer jag ska se, och grejer jag ska handla. 
 tomorrow, en list-app som jag använder till to-do-listor. 
 p tracker, har ingenting med kreativitet att göra men ändå en bra app som gör att en lätt håller koll på mens, sex, ägglossning och sånt där. 
 
5 inspirationskällor
✦ pinterest. Behöver väl knappast säga mer om det. 
 podden Källan som Sandra driver. Blir alltid fylld av inspiration efter ett avsnitt. 
✦ Lillys blogg, allt hon syr ser så jäkla fint ut!
✦ Wilderness, som är en sjukt bra inspirationskälla på alla sätt. 
 Fredrika är ju skaparen av sypeppen, som är en så himla bra grej och källa till inspiration. 
att sy, sammanställningar | | 5 kommentarer |
Upp