vårpepp/vinterdepp

Solen skiner och snön smälter, trottoaren börjar bli bar och det går att cykla hela vägen till skolan nu, utan att vara rädd för att halka och slå sig. Jag hade på mig min tunnare jacka idag, dock med dubbla stickade tröjor under, men det gick bra, jag frös inte ens. Det enda jag vill är att sitta mot en husvägg en timme eller nåt, ha solen i ansiktet och drömma om sommaren. Istället sitter jag i ett dåligt ventilerat grupprum i skolan tre timmar och skriver arbeten som jag kan formulera grammatiskt bra, men inte förstå innerbörden av så det försöker jag överlåta på de andra. Eller hänger över köksbordet och räknar räknar räknar en hel helg, medans jag småäter allt som finns i skafferiet och dricker tre koppar kaffe på rad, tills jag blir sockerhög och koffeinstinn. Eller hoppar över eftermiddagens lektioner, köper järntabletter, godis och alvedon, sitter i bakaret 20 minuter och spolar hett vatten över nacke och axlar tills spänningarna släpper. 
Ibland undrar jag bara väldigt mycket vad jag ens gör här, om det är värt det över huvud taget. Fast kanske är det bara så att februari fortfarande är den värsta månaden på hela året, och att det bara är vinterdeppen som fortfarande hänger i. 
vardag | | Kommentera |

vårjackor

Köpte dessa båda jackorna för några veckor sen när Our Era startade sin rea.
Läste förresten att nu ska det bli lite mer vinter några dagar, men nästa vecka blir det vår. 10 grader, sol och ingen mer snö. Hoppas hoppas att det stämmer, orkar inte med detta mer. Är så himla trött på fodrade docs, dubbla lager tjocktröjor och att halka hela vägen ner till stan. 
att ha på sig | | Kommentera |

ångesten, gamla vän, kom och sitt här på axeln så rider vi ut natten

1. De lite ledsna men ändå fina tulpanerna jag fick inne på Topshop i lördags
2. Åt frukost i sängen i morse. Knäcke med brie och champinjoner, yoghurt med kokos, honung och kiwi och kaffe.
 
Igår, i cafet i skolan under rasten till en föreläsning jag inte lyssnade på kom den. Den Stora Ångesten. Till största delen orsakad av en kurs jag läser som är så himla tråkig och svår och som jag helt bortprioriterat i mitt liv pga Osloresa och Köpenhamnsresa och Älmhultsbesök och en fin pojke. Men igår kom insikten att jag faktiskt snart har två tentor och det är dags att börja plugga nu, och jag läser dessutom en extra kvällskurs som är kul men ändå tar tid, och jag har jobbat en himla massa den senaste tiden. Sen är det ju den där sommarjobbs-osäkerheten som också är jobbig, eftersom att mitt gamla jobb dragit ner på personal och jag måste hitta nåt annat.
Pang bom ville jag bara lägga mig i fosterställning och gråta på golvet i cafeterian. Gjorde såklart inte det. Men jag satt uppe halva natten, skrev CV och personligt brev, och idag gav jag mig själv utegångsförbud för att istället bara fokusera på resultatsräkningar och likviditetsbudgetar och dubbel bokföring. Är nu så uttråkad att jag håller på att avlida, men det är väl smällar man får ta. 
vardag | | Kommentera |
Upp