14 från när Emma hälsade på

Som sagt så fick jag ju besök i onsdags. Efter skolan mötte jag upp Emma på centralen, och vi gav oss hem till mig. Eftersom att det var studentrabatt på världens bästa grej, dvs avokado, förra veckan lagade vi mat med nämnda frukt + annat gott. T.ex. edamame och halloumi. Det blev en sånhär sallad.
 
Morgonen efter fortsatte på samma tema. Har nog aldrig ätit så mycket avokado som vi gjorde under dessa dagar.
 
Efter frukosten gick vi ner till stan. Vi mötte en så himla gosig katt på vägen, som vi inte kunde slita oss från. Hen ville bara bli klappad, och vi sa inte emot.
 
Efter kattklappande gick vi i diverse affärer, och köpte varsin billig klänning på myrorna.
 
Samt åt sushi, med avokado. Göteborg är så bra på sushi. Det finns i varenda gathörn känns det som, och det är ofta ganska billigt. 
 
På kvällen kom Robin förbi. Han hade med sig massa finöl, och Emma och jag hade handlat enormt mycket mat. Anledningen till detta? Thanksgiving! Förra året "firade" Robin och jag det för första gången. Då bodde jag i Borås, vi åt framför teven, och maten vi lagade blev ganska tveksam, så i år hade vi bestämt oss för att satsa lite mer.
 
Det blev en enorm förbättring! Vi gjorde ugnsgratinerade portobellosvampar fyllda med tomat och spenatröra, och med getost på toppen, krämigt potatismos med massa konstiga ingredienser, gratinerad butternut med fetaost, och en sallad med chevre och rödbetor. Det tog typ 3 timmar, och då ska en ändå veta att detta bara är en bråkdel av vad de äter i USA. Sjukt. Vi gjorde även en pecannötspaj, som vi åt nån timme senare, när den värsta matkoman lagt sig. GOTT!!!
 
Sen blev det sent, vi hade druckit massa öl + äggtoddy, och då kändes jazzhuset som det enda rimliga. Där dansade vi till Håkan, Krunegård och Broder Daniel, tills det var stängning och vi fick ramla hem igen. 
 
Fredagen var av förklarliga skäl en ganska trött dag. Vi sov länge, och sen spelade vi Harry Potter-monopol som vi pysslat ihop själva (väldigt bra pyssel). Plus åt pecannötspaj.
 
Sen var det dags att tagga om och bege sig iväg på nytt! Robin till förfest, och Emma och jag till Pustervik.
 
Där vi såg denna mannen, alltså Markus Krunegård. Han var så himla bra, och långt efter att han gått av scenen sjöng publiken textraden stjärnfall, stjärnfallet är jag, och du är himlen jag föll från den dan. Det var så fint.
 
Sen blev det lördag, och det var dags för Emma att åka tillbaka till Kalmar igen. Snälla snälla flytta hit snart. 
att äta, festligheter, vardag | | En kommentar |

brunch och bästisbesök

I helgen som var ändrades alla mina planer och istället för att åka till Älmhult stannade jag i Göteborg. Men det gjorde ingenting, för då fick jag träffa Henrietta som var på besök!
 
På lördagen brunchade vi här, dvs Le Petit Café på linnegatan. En borde verkligen bruncha oftare.
 
Vi fick chaite, frallor, smootihie, yoghurt, ägg och blåbärsscones.
 
Sen satt vi och pratade om livet, lägenheter och framtidsplaner. 
 
När vi var mätta gick vi omkring i Haga, pillade på loppisgrejer och suktade efter ca allt på Old Stuff. På kvällen drack vi öl och spelade biljard. Fin dag. 
 
En blir ju alltid lite ledsen när bästisar åker härifrån, men denna gången var det lindrigt pga idag kommer Emma och hälsar på mig! Vi har inte setts sedan augusti (!), så det ska bli så himla kul att ha henne här några dagar. På återseende! 
vardag | | 2 kommentarer |

10 svar + 10 frågor

Fredrika utmanade mig till att svara på 10 frågor, och sen utmana 10 andra med 10 nya frågor. Jag älskar ju listor och liknande, så här kommer mina svar. 

1. Hur skulle din drömbostad se ut?
Jag bor ju praktiskt taget i min drömlägenhet, vilket är en enorm lyx! Älskar mitt hem, men det finns ju alltid saker en vill ändra eller fixa. T.ex. skulle jag gärna vilja ha en teakbyrå, marimekko-gardiner och en stringhylla, men sånt kan en ju ordna med tiden.
Såhär såg det ut i juli, när det fanns dagsljus och jag hade städat.
 
2. Vem var din största idol när du var liten?
Hade en grej för typiska flickidoler, exempelvis Måns Zelmerlöv och Jimmy Jansson...
 
3. Om du fick göra precis vad du ville i morgon, vad skulle du göra då?
Om jag får drömma helt fritt skulle det vara sommar, jag skulle vakna upp i en lägenhet i Paris tillsammans med Robin och en massa vänner, äta frukost med croissant och mimosa, och sen gå på nån kul festival i en park. Kombinationen dagsfylla + festival + en massa kompisar är liksom det bästa som finns. 
 
4. Vilken är din favoritbok?
Svårt! De senaste åren, alltså högskoleåren, har jag läst alldeles för lite. Men jag älskar allt med Amanda Svensson, tyckte att Det handlar om dig var fantastisk, och under en period var Hjärtats fröjd det enda jag ville läsa. 
 
5. Vilken är din starkaste sida?
Sånt här är ju inte lätt att svara på, så jag fuskade och frågade min kompis Emma. Hon svarade såhär: Jag skulle säga att det är hur empatisk du är, du kan sätta dig i andras situationer och det gör dig till en superbra vän. Sen är du smart, tänker innan du agerar (bortsett från när vi konsumerar öl då kanske), och väldigt påhittig och kreativ. Kunde inte välja en sak! Jättesvår fråga ju.
 
6.Vilket är ditt finaste citat?
"Det anstår mig icke att göra mig mindre än jag är", av Edith Södergran är så bra. Brukar försöka tänka på det om jag känner mig dålig på nåt sätt. 
 
7. Berätta om tre bra vänner du har
 1. Emma. Innan bodde vi båda i Älmhult, men nu bor hon i Kalmar och jag i Göteborg och vi ses inte så ofta pga avståndet. Vi har dock börjat införa skype-dejter, vilket är en bra grej. Hon sänder ett radioprogram som vunnit massa priser, och snart är hon färdigutbildad journalist. Hon och jag har gjort så mycket tillsammans, vet så mycket om varandra, och är en av de personerna jag har absolut roligast med. En av mina högsta drömmar just nu är att hon flyttar hit när hon pluggat klart.
2. Henrietta, som jag lärde känna under gymnasiet. Mellan april-september i år bodde vi bara nån kilometer ifrån varandra, men sen flyttade hon till malmö för att plugga dokumentärfilmade. Hon är kreativ, bryr sig otroligt mycket om andra människor, bra på att argumentera och styra upp saker och ting. Hon var dessutom den som fick mig att förstå vad feminism innebär utan att direkt behöva förklara. En annan dröm jag har är att hon flyttar tillbaka.
3. Isabella, som även är min lillasyster. Hon är 16 år och har kommit så mycket längre i sin mentala utveckling än jag hade gjort i den åldern. Hon älskar serier och kommer ihåg vad som händer i dem, är väldigt smart, har bra värderingar och otroligt starka åsikter. Hon är ju fem år yngre än mig, vilket gör att vi har bråkat relativt lite för att vara systrar. Det innebär också att jag har en viss distans till hur det är att vara i hennes ålder, samtidigt som jag minns det väldigt tydligt. Det är så fint att ha syskon som är några år yngre, jag får liksom se hur de växer upp och formas till människor med egna åsikter och värderingar.
 
8. Hur ser din tandborste ut?
Jag köpte nyss en tråkig eltandborste i vitt och blått. Innan den köpte jag alltid fempack på apoteket, och använde alltid den rosa eller gula först pga finast.
 
9. Vad har du alltid i kylskåpet?
Ägg, smör, ost, mjölk, matlagningsgrädde och ingefära försöker jag alltid ha hemma. Sen står det ju lite blandade flaskor och burkar av grejer som håller länge. 
 
10. Vilken är din favvofrisyr?
 Gillar ju 60-talsfrisyrer, långt hår, tuperat och lugg. Bilderna är från min pinterest. 
 
Nu är tanken att jag ska utmana 10 nya personer, men eftersom att det känns som att denna utmaning har varvat internet utmanar jag bara Emma och Henrietta specifikt. Alla andra som känner sig manade får såklart också hänga på. Frågorna lyder:
1. Vilket plagg i din garderob gillar du mest?
2. Vilket är ditt bästa minne från 2014?
3. Får jag se vad du åt till frukost idag?
4. Vad gör om exakt ett år?
5. Hur gör du för att överleva vintern?
6. Kan du tipsa om en bra bok?
7. Vilken är din bästa maträtt?
8. Vad är ditt största quilty pleasure?
9. Vad önskar du dig i julklapp?
10. Om du vann 10 miljoner, vad skulle du göra då?
sammanställningar, vardag | | En kommentar |
Upp