Sypeppen januari 2018: blommig Robin-skjortan

DSC_0137
Dags för årets första sypepp! Precis som 2017 blev årets första sömnad en blommig skjorta till Robin. Jag har insett att skjortor till Robin har blivit min bästa comfort-sewing. Med det menar jag sömnad där jag knappt behöver tänka på vad jag gör. Jag har ett mönster som inte längre behöver justeras, för jag har redan gjort det så många gånger. Det finns inga provningar med i bilden, jag är trygg med passformen. Jag kan sömnadsordningen, och vet exakt hur jag ska göra för att plagget ska bli snyggt. Alltså, det perfekta plagget att sy när jag inte vill behöva fundera särskilt mycket.
 
DSC_0114
Sen gillar jag ju småpill också. Att fokusera på fina stickningar, pressa ut hörnen på kragar, sy noggranna ärmsprund. Då är det också perfekt att sy skjortor.
 
DSC_0119
Tyget köpte jag på Stoff och stil för drygt ett år sen, och det är 100 % bomull. Jag tyckte att det var fint och att det skulle passa perfekt till en skjorta till Robin, så jag tog en chansning och köpte det. Men när jag sen visade det för honom gillade han det inte... Därför har det blivit liggande, och jag har funderat på att sy något till mig själv istället, men jag har ändå känt att det skulle passa så bra som en skjorta. Nu efter jul hittade jag det längst ner i tyglådan och bestämde mig för att sy en skjorta ändå.
 
DSC_0126
Som tur var ändrade han åsikt om tyget, nu när han fick se det färdiga plagget! Nästa skjorta jag ska sy till honom har han dock fått välja tyg till själv :)
Tycker det är så roligt att sy till honom just nu. Det är en sak att sy till sig själv, men det är så himla roligt att sy till någon annan och se att den personen verkligen uppskattar det. Ska försöka sy lite mer till andra i år!
 
Glöm inte att skicka in ditt bidrag till Fredrika senast den 25e januari!

Fler skjortor jag sytt till Robin:
Prickig skjorta (mitten av inlägget)

Sypeppen är ett initiativ som drivs av Sew it yourself - din syjunta på nätet. Här får du möjlighet att visa upp dina alster, ha nördiga konversationer om textilt skapande och rådfråga när du behöver hjälp. Syftet med sypeppen är att inspireras och skapa tillsammans. För mer info, tryck här.
 
 
 
att sy, sypeppen | | Kommentera |

Stockholm blir aldrig min stad

Mars 15
DSC_0081
DSC_0342I snart två år har jag bott i Stockholm. Det skulle vara två månaders praktik, men sen fick jag jobb och stannade kvar. Jag har haft mitt första mönsterkonstruktörs-jobb, lärt känna fantastiska människor, testat hippa frukostställen på söder och förstått hur jag åker för att ta mig till olika platser. Jag har bott på Söder, i Alvik och på lilla essingen. Inneboende och i andra hand. Och det har varit roligt att testa på stockholm. Men det är inte här jag vill vara.
Och nu är det bestämt: jag har sagt upp mig och fått nytt jobb, och i slutet av mars flyttar jag tillbaka hem till Göteborg igen. Äntligen ska jag och Robin få bo tillsammans. Äntligen ska jag bo på bara ett ställe, och äntligen ska jag sluta åka 3,5 timmars tåg varje fredag och söndag. Det ska bli så jävla skönt! 
Mitt nya jobb blir som mönsterassistent på Grolls, där jag ska jobba med arbetskläder. Det ska bli så spännande, och jag kommer lära mig så himla himla mycket. Har aldrig längtat mer efter våren.
 
vardag | | Kommentera |

Syåret 2017, del ett

Det har blivit dags att sammanfatta syåret 2017! Som vanligt drar jag det i någorlunda kronologisk ordning, med länkar till blogginlägget om respektive plagg i bilden.
 
DSC_0152kÅrets första plagg blev en skjorta till Robin, den andra i samma tyg faktiskt eftersom den första krympte och blev Nalle Puh-kort... Till den här förtvättade jag tyget noga, och gjorde modellen lite längre än tidigare. Den har blivit väl använd!
 
DSC_0033
April var första månaden som sypeppen gick från att vara bara Fredrikas initiativ, till att bli en del av Sew it yourself. Då blev jag ju tvungen att sy något varje månad vilket har varit en superbra sporre för mig! Mitt första bidrag blev de här byxorna.
 
DSC_0047
I maj sydde jag en fuskmockakjol. Har använt den en hel del. 
  
34413321713_ec0f0ca4b1_o
Under hela jäkla våren höll jag på med min lillasysters balklänning - skissade, konstruerade, sydde, konstruerade om, sydde, skissade om, konstruerade, sydde. Men resultatet är kanske det bästa jag sytt! Tycker den blev så fin, och sitter som en smäck. 
 
pyjamas
Under sommaren hade jag och Fredrika vår sybingo, och då blev det en hel del sytt. Till exempel den här pyjamasen, där jag utgick från mönstret Fifi från Tilly and the buttons. 
 
DSC_0072
Under sommaren sydde jag en Cleo-klänning, som jag var helt okej nöjd med då men som jag använt jättemycket i höst och vinter. Den var väldigt kul att sy och gick snabbt, kan rekommendera det mönstret!
 
DSC_0123
I mitten av sommaren sydde jag även den perfekta semesterklänningen. Tunn, luftig och svepande. Tyvärr har de röda ränderna fällt över lite på de vita, vilket jag är väldigt besviken över, men jag kommer använda den ändå. Fast jag väntar till nästa sommar.
 
DSC_0598
Robin fick en skjorta till, en paisleyskjorta i viskos som blivit hans favorit. Tror det även är min favorit av de jag sytt till honom. 
 
DSC_0622
När det blev höst var jag givetvis tvungen att sy en svart manschesterkjol. Jag älskar ju allt i manschester, så den här har redan blivit välanvänd.
 
DSC_0676
I november sydde jag äntligen ett par jeans! Hade velat göra det så himla länge. och även om de inte blev perfekta var det väldigt kul att det äntligen blev av.
 
DSC_0026
Och årets sista plagg blev en volangklänning som jag gillar mycket!
 
Sen har jag gjort lite tutorials också, fler än tidigare år. Här är alla:
 
DSC_0265 copy
 
hur du syr sovmask
 DSC_0068
 
DSC_0412 kopia
 
DSC_0241-01
 
DSC_0154-01
 
DSC_0129-01
 
DSC_0207-01
 
DSC_0249-01
 

 Min bloggkompis Fredrika har också sammanfattat sitt syår, hon har gjort en massa fint! Gå in och kolla här. Dessutom vill så såklart gärna se vad ni har skapat under året. Lämna gärna länk till ditt inlägg eller skriv lite om det i kommentarsfältet här nedan så får vi läsa om en massa inspirerande syår från 2017. 

Tidigare syårs-sammanfattningar:
 
 
att sy, sammanställningar | | 2 kommentarer |
Upp