Barcelona dag tre

Tredje dagen började med frukost med Henrietta och Lizzie, sen satte jag mig på takdäcket på en turistbuss och åkte runt i tre timmar.
 
Såg mycket fint på vägen, mest hus och andra byggnader, och lärde mig ett och annat men blev helt sjukt rastlös. I slutet av rundan slutade jag lyssna på guiden och övergick till podcasts, för jag hade helt tappat koncentrationen. Dock nöjd över att jag åkte bussturen!
 
Vid lunchtid mötte jag upp dessa två och åt vegetariska burgare. Letade i guideboken för att hitta nåt bra ställe.
 
På eftermiddagen strosade jag och Henrietta runt i staden. Gick in i små butiker och kom in på bakgator.
 
Fikade med cupcakes.
 
Vi delade såklart, det gör vi ca jämt när vi äter tillsammans. Då behöver en ju liksom aldrig bli missnöjd med sitt val och tänka att en borde tagit det den andra valde, en får båda!
 
Efter lite shopping och en massa promenerande var det dags för tapas (igen). Vi gick till ett ställe som erbjöd 7 tapas + dryck för €24. Bäst var de marinerade champinjonerna, sämst var röran som är närmst, nån slaga rysk sallad. Det var allt för dag tre!
 
 
att resa | | En kommentar |

sängbordet

Idag var jag ledig, och bestämde mig för att gå till Saronkyrkans second hand. Bor väldigt nära den nu, och har ju hört mycket gott om den men bara varit där en gång. Himla bra beslut, för det första jag möttes av var ett sängbord i teak, i precis den modellen jag letat efter ganska länge nu. Har budat på flera stycken på tradera, men de har alltid sprungit iväg i pris. Detta var dessutom billigt, pga dessa fula märken på skivan. Men för ynka 80 kronor fick det följa med hem.
Efter en snabb googling provade jag första bästa husmorstips som dök upp, alltså att stryka på skivan med en handduk emellan. Och det sjuka var att alla märken försvann PÅ EN GÅNG!!! Alltså, husmorstips <3 
 
Smörjde även in hela sängbordet med matolja, och sen blev det hur fint som helst.
 
Nu står det intill sängen och förvarar allt nödvändigt så som lampa, vattenglas, böcker, handkräm och nässpray.
att bo | | En kommentar |

Barcelona dag två

Andra dagen i barcelona gick jag upp efter att Henrietta gått till skolan. Började dagen med att gå till matmarknaden och köpa juice igen. 
 
Passerade kaktusar.
 
Sen tog jag metron, och kom upp här.
 
Jag skulle nämligen hit, till Parc Guell. Antoni Gauidi konstruerade denna park i början av 1900-talet, och den har blivit utsedd till ett av UNESCOs världsarv. 
 
Mycket bra utsikt! Här satt jag och läste ett tag.
 
En del av parken var man tvungen att betala för att få besöka, och där blev man bara insläppt vissa klockslag. Jag hade inte riktigt tid att vänta, så jag skippade det.
 
Efter Parc Guell skulle jag möta upp Henrietta. Gick i en mindre evighet för att komma rätt, hamnade lite vilse och hade ingen aning om vart jag var, men det var så fint överallt och jag hade köpt glass så det gjorde ingenting.
 
Efter lunch med Henri och hennes skolkompis Lizzie gick vi hit, till ännu ett av Gaudis mästerverk, nämligen Casa Batllo. 
 
En familj i början av 1900-talet anlitade Gaudi för att renovera deras hem. Folk har alltså bott här på riktigt.
 
Lyssnade på guiden i telefonliknande grejer.
 
Fint med mosaik.
 
Och även här, helt okej utsikt. Här från takterassen. Sen var vi klara med Casa Batllo, men Gauidi-turen slutade inte där!
 
För då bestämde vi oss för att kolla på La Sagrada Familia, som även den är ett av Gaudis mästerverk. Kyrkan började byggas 1882, och planen är att den ska vara klar 2026, 100 år efter att Gaudi dog.
 
Här passade vi på att äta glass och dricka iskaffe. Var lite slut i huvudet och i benen efter denna kulturella dag.
 
Vi tog oss tillbaka till vårt hostel och drack ett glas vin på balkongen. Älskar det där med semester, att en är ute och ser och gör grejer hela dagarna och sen går ut och äter god mat, men emellan det tar en en liten siesta med vin på rummet <3
 
Senare på kvällen träffade vi Lizzie, en tjej från Skottland som gick i Henriettas klass. 
 
Vi drack sangria.
 
Och åt pinchos. Väldigt goda små baguettebitar med olika röror och fyllningar, en fick ta så många en ville och när vi hade ätit upp räknade servitören pinnarna, och vi betalade för hur många vi ätit. Bra system! Bäst var den med chevre och valnöt.
 
Och sen avslutades kvällen med mojitos, innan det var läggdags.
 
 
 
 
 
att resa | | Kommentera |
Upp