stilleben

Just nu gör vi ganska mycket roliga grejer i skolan. Vi har till exempel haft inspirationsföreläsning med trendanalytikern Cay Bond, gått på skulpurvandring och fotomuseum, skrivit artiklar (vilket är väldigt mycket bättre än att skriva uppsatser), haft föreläsningar om photoshop och InDesign, och idag testade vi på 3D-fotografering. Lite knäppt och obehagligt att se en snurrande bild på sig själv, en är ju inte van vid att se sig själv från så många vinklar, men ändå kul att se hur det går till. 
 
Vi håller även på att göra en tidning tillsammans, där våra artiklarna vi skrivit i kursen modejournalistik ska publiceras och tryckas till en fysisk tidning. Kommer väl bli halvbra, eftersom att ingen är expert på InDesign, men ändå ganska kul. Vi fick i uppgift att göra förslag till en framsida, och jag ville göra ett höstigt stilleben. Lite såhär såg det ut på nära håll. 
vardag | | 4 kommentarer |

ett senapsgult tyg

För nåt år sen köpte jag en massa senapsgult sammetsliknande tyg på en loppis för nästan inga pengar alls. I början var det ett ångesttyg, för jag tyckte det var så fint men visste inte vad jag ville göra av det. Första grejen blev ett kuddfodral för kanske 2 år sen.
 
Något senare behövde jag ett pennskrin och använde en liten bit av tyget.
 
Och nu senast sydde jag en kjol. En lätt utställd, vilket jag tycker är bästa modellen just nu. Innan hade jag nästan bara klockade kjolar, men så fort det blåser lite visar en ju rumpan. Nu är detta min favoritmodell.
Jag har förresten bestämt mig för att sy fickor oftare på mina plagg. Uppskattar det alltid så himla mycket när en väl har nånstans att lägga mobilen medans en lyssnar på podcasts.
 
Ett blixtlås mitt bak och lite insitt. Och osynlig fåll. Kjol klar!
 
Gillar färgen så mycket, bra kontrast till allt svart i min garderob. 
Nu återstår att se vad som händer med den sista biten av detta tyg som ligger och väntar i lådan.
att sy | | 7 kommentarer |

en lördag i oktober

Igår åkte Robin och jag in till stan.
 
Första stoppet var Pop boutique där jag provade denna drömklänning jag spanat in ett tag. Satt jättedåligt på mig tyvärr :( men nu i efterhand känns det ju som att jag tjänat 320 kr genom att inte köpa den, så det var ganska bra ändå.
 
Robin läste Gaffa medans jag provade.
 
Nästa stopp --> Knapp-Carlsson! Älskar att vara där inne. En tar en manuell nummerlapp och blir expiderad av personalen. Vi lämnade in tyg till knappar som ska kläs, och så köpte jag lite smågrejer.
 
När vi var klara med ärendena tittade vi på blommor på kungstorget, och gick ett varv i saluhallen. Vi konstaterade att den dagen en har en stabil inkomst bör en alltid veckohandla där. 
 
När magarna kurrade gick vi till Feskekörka och köpte mat. Robin åt strömming med potatismos och lingonsylt.
 
Jag åt varmrökt makrill med potatissallad. Så sjukt värt att äta där! Kostar som en vanlig lunch och är supergott.
 
Sen kom vi på att jag glömt min dator hemma, och jag var tvungen att skriva på ett grupparbete på kvällen så vi fick åka hem till mig och hämta den. Gick förbi här. 
När det var avklarat gick vi in på Nordstan aka Helvetet på jorden en lördag. Vi skulle nämligen handla middagsingredienser på Saigon. Det var extremt mycket folk där inne och vi blev ganska stressade, dessutom hade vi svårt att hitta det vi sökte. Men vi kom i alla fall ut därifrån med det vi ville ha, sen satte vi oss vid lilla bommens färjeläge för att vänta på båten.
 
Det visade sig att nästa båt inte gick förrän 40 minuter senare, men vi ville inte åka buss och det var ändå så skönt ute så det gjorde ingenting. Robin, som den kulturstudent han är, berättade lite om omgivningarna och så drack vi varsin kokosjuice vi köpt på Saigon. Väldigt märklig smak, och stora, sladdriga bitar av fruktkött i. Rekommenderas ej.
 
Sen till slut kom båten och vi åkte hem till Robin, och lagade nudlar med vårrullar och jordnötssås. Slut på lördag.
vardag | | En kommentar |
Upp