Sypeppen Oktober 2017

Det är dags att titta på sypepps-bidragen för obtober. Jag är så imponerad av bidragen denna månaden, så mycket fint och jag tror nästan att det är rekordmånga bidrag denna gången. Man märker att det blivit höst och att det är mysigt att sitta inne och handarbeta. Kanske det bästa med hösten ändå.
Som vanligt är källan länkad i bilden, och imorgon börjar insamlingen till sypeppen november på Fredrikas blogg.
 
 
 
Viktorias handsydda (!) vintagekjol
 
Liselottes väska
 
Och Liselottes necessärer
 
Saras tröja
 
Och Saras tights
 
Och min kjol
 
 
Rebeccas vantar
 
Fredrikas sockor
 
Sofies torgvantar
 
Sofies kofta
 
Emilias vantar
 
Linnéas halsvärmare
 
Linnéas sockor
 
Hannas tröja
 
Och Hannas mössa och pannband
 
 
Julias kuddfodral
 
Alexandras vantar
 
Elins broderi
 
Jennys vetekuddar (både broderade och sydda)
 

Sypeppen är ett initiativ som drivs av Sew it yourself - din syjunta på nätet. Här får du möjlighet att visa upp dina alster, ha nördiga konversationer om textilt skapande och rådfråga när du behöver hjälp. Syftet med sypeppen är att inspireras och skapa tillsammans. 
 
sypeppen | | 4 kommentarer |

Sypeppen Oktober 2017: manschesterkjolen

DSC_0622Jaha vad har vi här då? Ännu en svart kjol? Ja, men den första i bredspårig manchester, och en sån måste en ju ha!
 
DSC_0628Egentligen hade jag tänkt att jeansen jag håller på att sy skulle bli mitt sypeppsbidrag i oktober, men de är inte riktigt klara än. Istället tog jag mig an det sista på den här kjolen, som faktiskt var ett så kallat UFO. Jag började sy den i slutet av sommaren, men tröttnade eftersom jag tyckte den blev för vippig. Men när det nu krisade lite med sypeppsbidrag bestämde jag mig ändå för att fålla, sy knapphål och sy fast knappar. Och nu gillar jag den faktiskt ändå! Tänk vad bra att sypeppen finns.
 
DSC_0659Det är ju nästintill omöjligt att fota detaljer på svart, men här kan man ana de rejäla utanpåfickorna av den här modellen som jag sytt fast med dubbla stickningar. Jag har dessutom sytt på hällor i midjan, så att jag kan ha ett skärp till. 
 
DSC_0630Tyget köpte jag på Ohlssons tyger. Jag tror att det fanns i en orangebrun nyans också, som jag tänker skulle vara mycket fin som en klänning. Kanske en till Cleo? Eller en något a-formad ärmlös, som man kan ha en svart polotröja under? Vi får väl se. Jag har hur som helst tygstopp just nu, men när jeansen är klara tänker jag att jag kan få köpa ett nytt tyg. Kanske.
 
Glöm inte att skicka in era bidrag senast den 25/10, länk till insamlingsinlägg hittar ni i menyraden till höger!

Sypeppen är ett initiativ som drivs av Sew it yourself - din syjunta på nätet. Här får du möjlighet att visa upp dina alster, ha nördiga konversationer om textilt skapande och rådfråga när du behöver hjälp. Syftet med sypeppen är att inspireras och skapa tillsammans. 
 
 
sypeppen | | 4 kommentarer |

5 saker jag vill sy

Jag är i en fas just nu där jag har många projekt i uppstartsfasen. Jag har alltså flera plagg jag vill sy, och har förberett med mönster och tyger, men har inte riktigt kommit igång med själva sömnaden. Jag tänkte att vi kan kika lite på vad jag har i min projekthög.
 
UTSVÄNGDA JEANS
Ett projekt jag tänkt på väldigt länge! Men nu är det faktiskt igång på riktigt. Jag har gjort mönster, köpt tyg och till och med klippt ut och börjat sy. Målet är att jeansen blir mitt sypeppsbidrag i oktober, hoppas att jag hinner!
 
HUNDTANDSMÖNSTRAD KAPPA
Min favoritkappa börjar bli rätt sliten, men jag har mönstrat av den och planerar att sy en ny. Eftersom jag har ett fint, hundtandsmönstrat tyg i rätt struktur tänkte jag använda det till kappan. Om den blir bra blir det kanske en till i leopardmönster tids nog. 
 
60-TALSKLÄNNING
Hur fin är inte denna klänning? Har haft den i en pinterestmapp ganska länge, och för ett tag sen hittade jag ganska tungt trikåtyg i Ohlssons stuvlådor som jag tror kommer passa perfekt till en sånhär klänning. Har varken gjort mönster eller en ordentlig plan för hur jag vill konstruera den, men när det väl är gjort kommer sömnaden gå snabbt.
 
FUSKMOCKAJACKA
Min gamla jeansjacka (köpt på KappAhls barnavdelning för en perfekt croppad längd) har jag använt sen urminnes tider. Den är mer vit än blå, och så fruktansvärt sliten. Men jag gillar modellen, och innan den kasserades mönstrade jag såklart av den. Jag tänker mig att jeansjackemodellen i fuskmockatyg kommer bli perfekt till våren och sensommaren. Och för en gångs skull tänkte jag börja med ett projekt i god tid! Har dock inte hittat ett bra tyg än, är det nån som har tips på ett fint fuskmocka-tyg som inte känns för plastigt?
 
VOLANGKLÄNNING
Man kan inte ha för många svart-vita klänningar i olika modeller. Den här jättefina kommer från Topshop, men verkar vara slutsåld, men hur som helst är det ju roligare att sy en egen. Jag har ett liknande chiffongtyg som kommer bli perfekt till den här modellen, och mönstret är också klart. Så här är det bara att börja klippa!
 
Vad syr ni på just nu?
 
att ha på sig | | En kommentar |
Upp