pasta med paprikapesto

Just nu sitter jag på bussen till Malmö med en ganska okej internetuppkoppling, så då tänkte jag bjuda på ett gott + enkelt recept på en pasta jag lagade igår. Det som behövs är:
 
▻ 2-3 röda paprikor
▻ Vitlök
▻ Spagetti
▻ Solrosfrön
▻ Olivolja
▻ Vitvinsvinäger
▻ Bladspenat
▻ Halloumi
 
 
Koka pastan. Skär upp paprikan och rosta i en stekpanna tillsammans med den hackade vitlöken, tills paprikan är mjuk. Mixa sen paprikan tillsammans med solrosfrön så att det blir en pesto, och tillsätt olivolja, vitvinsvinäger, salt och peppar. Stek halloumin och dela i mindre bitar, och blanda sen ihop halloumin, peston, pastan och spenaten. Detta blir så gott och tar inte så många minuter. Dessutom är det lika gott dagen efter, eftersom att peston gör att halloumin inte torkar ut. Mmmm.
 
att äta | | 5 kommentarer |

blomster

DSC_0019
DSC_0016
DSC_0008
DSC_0007
Förra veckan:
✻ Fotade jag blommorna vid järntorget
✻ Sydde jag två klänningar
✻ Var jag på dansföreställning 
✻ Solade jag i bikiniöverdel
✻ Drack jag vin och åt sushi på balkongen
✻ Bokade en resa till Paris senare i vår (!)
✻ Bjöd på fänkålssoppa på söndagsmiddagen
✻ Gick på konstskolans vernissage
✻ Köpte drömskor
 
Samt skrev på C-uppsatsen. Och när en skriver C-uppsats lägger en ju upp sin egen tid, vilket är anledningen till att jag hunnit med sakerna ovan. Emma och jag lägger väl ungefär 2-3 sjukt effektiva dagar i veckan på att skriva tillsammans, och resten gör vi var för sig. Nu behöver vi ungefär 100 svar till på vår enkät, så om någon har ungefär 40 sekunder över vore det väldigt uppskattat om ni ville svara på den. Här hittar ni länken.
 
Idag ska jag till Borås och ha handledning, och imorgon åker jag till Malmö/Lund för valborgsfirande! Hoppas ni får en fin vecka :)
vardag | | 4 kommentarer |

bokklubb

För nån månad sen gick jag med i en bokklubb. Kände att jag både ville vidga min bekantskapskrets samt börja läsa mer, så det var ju perfekt. Vi är 8 personer bosatta i Göteborg som ses en gång i månaden ungefär, dricker vin och diskuterar boken vi läst.
 
Vi började med boken ovan, alltså Expeditionen - min kärlekshistoria av Bea Uusma. Tror att de flesta känner till den vid det här laget, men den handlar ju alltså om Andrées polarexpedition i slutet av 1800-talet. Vi tyckte om den väldigt mycket, och efter en omröstning fick den betyget 4,1 av 5 av oss. Personligen gillade jag den också, men då jag hört både Bea Uusmas sommarprat samt intervju i Värvet kändes det som att jag redan hade läst boken. Jag hade liksom hört det mesta innan. Jag köpte dessutom pocketversionen som bara hade ett fåtal bilder (mvh student), men en av de andra i bokklubben hade köpt den inbundna, och den var så fin! Ångrade lite att jag inte hade valt den istället, då jag kan tänka mig att alla bilder och färgkartor i den verkligen förbättrade läsupplevelsen.
 
Nästa bok blev Beckomberga - Ode till min familj. 
 
Boken handlar om Jackie, som växer upp med en pappa på Beckombergas mentalsjukhus. I boken blandas både nutid, när Jackie är vuxen, och dåtid, när hon var barn. Pga sjukdomar och resor var vi bara tre stycken som gav denna poäng, men av oss blev det 3,8. Jag själv gav den bara en trea. Jag tyckte att språket var fint och att historien var bra, men jag hade svårt för att det var så mycket som hände mellan raderna. Dessutom kändes det ibland som att kapitlen kom i fel ordning, och det gillade jag inte heller.
 
Vilken som blir nästa bok är just nu under omröstning, men det står mellan En av oss sover av Josefine Klougart, eller Kalmars jägarinnor av Tove Folkesson. Jag har röstat på den första. 
vardag | | 3 kommentarer |
Upp