Sypeppen December 2017

Det är dags att titta på årets sista sypepps-bidrag. Tack alla för ett fantastiskt sypepps-år, och för alla fina bidrag. Vi är så glada att ni är med och skapar.
Som vanligt är källan länkad i bilden, och imorgon börjar insamlingen till sypeppen januari på Fredrikas blogg.
 
Alexandras klänning
 
Fredrikas klänning
 
Min klänning
 
 
Hannas tröja
 
Hannas vantar
 
Jennys broderi
 
Liselottes krans
 
Och en till julkrans av Liselotte
 

Sypeppen är ett initiativ som drivs av Sew it yourself - din syjunta på nätet. Här får du möjlighet att visa upp dina alster, ha nördiga konversationer om textilt skapande och rådfråga när du behöver hjälp. Syftet med sypeppen är att inspireras och skapa tillsammans. 
 
 
 
 
 
sypeppen | | Kommentera |

Hur du syr sminkhanddukar

DSC_0249-01
Med bara två dagar kvar till julafton är det dags för mig att ge mitt sista julklappstips. Jag har sytt små sminkhanddukar, vilket går jättesnabbt och kan bli en fin liten julklapp. Själv använder jag alltid en särskild handduk för att tvätta bort sminket, och man kan knappt ha för många. 
 
DSC_0002-01Du behöver: 
✂ Frottétyg
✂ Snedslåband av bomull (här finns en tutorail på hur du gör egen snedslå)
✂ Sytråd
 
DSC_0017-01Klipp tyget i lagom stora bitar. Jag gjorde mina kvadratiska och ganska små. Placera snedslån som på bilden ovan: med änden ungefär i mitten av ena sidan, och så att tyget ligger emellan snedslån. Sy fast snedslån som den röda streckade linjen, börja alltså sy ca 6-7 cm in på bandet, och sy hela vägen ut i kanten. Fäst tråden.
 
DSC_0024Vik och pressa hörnet, och nåla sen fast snedslån på nästa sida innan du syr.
 
DSC_0042
Fortsätt på samma sätt hela vägen runt. Klipp av bandet, men se till att ha en bit till godo för att kunna göra ett snyggt avslut.
 
DSC_0050Sy ihop ändarna av snedslån. För mer info om hur du gör, klicka här.
 
DSC_0245Svårare än så är det inte! Sy några stycken, knyt ett sidenband om, och virka kanske några av Fredrikas bomullspads och ge bort i samma paket? Det hade i alla fall jag blivit glad för!
 
Tidigare luckor:
 

Julkalendern är ett initiativ som drivs av Sew it yourself - din syjunta på nätet. Med Sew it yourself får du möjlighet att visa upp dina alster, ha nördiga konversationer om textilt skapande och rådfråga när du behöver hjälp. Vi hoppas att julkalenderns ska inspirera till textilt skapande.
 
 
 
tutorial | | Kommentera |

Sypeppen December 2017: volangklänningen

DSC_0020Kommer ni ihåg när jag bloggade om 5 saker jag ville sy?  En av sakerna var en svartvit klänning med volanger, et voila! Den är klar!
 
DSC_0018Tyget är ett chiffongtyg från stoff och stil, men inte den supertunna varianten. Lite mer stabilt, så det var ganska smidigt att sy i för att vara chiffong. Livet och kjolen är fodrat, men inte ärmarna.
 
DSC_0022
Mönstret gjorde jag som vanligt själv, baserat på ett hopkok från lite olika plagg. Mitt vanliga grundliv, kjoldelen från semesterklänningen (minus fickorna och några cm kortare), och nya ärmar. 
 
DSC_0012Precis som på klänningen jag utgick ifrån gjorde jag rynkade trumpetärmar, och volanger som går vertikalt från midjan till axelsömmarna. De smälter in rätt mycket, men ni kanske kan ana dom på vissa av bilderna.
 
DSC_0026Jag är så nöjd med den här klänningen! Jag älskar ju generellt allt som är svartvitt, prickigt, har trumpetärm eller får mig att känna mig en gnutta fransk, så det här blev ju en riktig fullträff! Jag var även noggrann med detaljerna; gjorde smala smala stickningar på volangerna och fållen, och fina franska sömmar i ärmarna och kjolen. Ska matcha den här med basker och röda naglar resten av vintern!
 
Glöm inte att skicka in era bidrag senast den 25/12, länk till insamlingsinlägg hittar ni i menyraden till höger!

Sypeppen är ett initiativ som drivs av Sew it yourself - din syjunta på nätet. Här får du möjlighet att visa upp dina alster, ha nördiga konversationer om textilt skapande och rådfråga när du behöver hjälp. Syftet med sypeppen är att inspireras och skapa tillsammans. 
 
 
att sy, sypeppen | | 2 kommentarer |
Upp